Ако сте запланували ремонт през тази година, именно сега е

...
Ако сте запланували ремонт през тази година, именно сега е
Коментари Харесай

Последователните стъпки на ремонта - I

Ако сте запланували ремонт през тази година, точно в този момент е най-подходящото време да му дадете старт. Най-малкото тъй като по-правило продължителността му се проточва доста повече от очакванoто и края му заплашително стартира да се вижда някъде в хладната и влажна есен – време, когато доста от строителните действия не са целесъобразни. Но преди да пристъпите към работа би трябвало да помислите, в каква поредност да извършите обособените задания, с цел да не рушите към този момент построеното и да не изпадате в обстановка, когато към този момент няма връщане обратно.

Разбира се, най-удобно е да вършиме ремонт на цялото жилище по едно и също време, като се изнесете дружно с покъщината от него. В този случай фамилията по-лесно ще преживее месеците на битови неволи и нечистотия, които неизбежно съпътстват ремонта. Освен това темпът на работа е по-висок и има по-малка възможност, към този момент извънредно изнервени, да оставите някоя работа „ на половина ”.

Далеч обаче не всички могат да си разрешат различно жилище – вила, престой при близки или наем на квартира. Затова най-често се постанова ремонтът да се прави стая по стая, защото останалите пространства не престават да се населяват. Кухнята, банята и тоалетната обаче на процедура не могат да бъдат изведени от употреба, което води и закъснение на работата и преместване на строителната нечистотия до всяко кътче на жилището.

Затова в този случай вярната организация е от значително значение. Ако не се постанова бърза подготовка на съответно помещение (например детска), най-добре е да започнете ремонта от най-вътрешната стая и последователно се придвижвайте към коридора, които би трябвало да остане финален.

1. Демонтаж
След като освободите помещението от всички мебели и движимости, започнете да премахвате старите покрития по стените и подовете – овехтели тапети и мазилка, ключове и контакти, линолеум, мокет или ламинат, первази и ламперии. Налага се да демонтирате и всички порти, а в случай че желаете да запазите обещано усъвършенстване, да вземем за пример първокласен натурален паркет, го покрийте с пълен найлон. Колкото и безсмислено да наподобява на този стадий, почиствайте след всяка активност, с цел да намалите количеството на прахоляка, които се популяризира в останалите пространства.

2. Смяна на дограмата
Тази работа е неприятна, мръсна и се създава огромно количество строителни боклуци. Затова не би трябвало да се отсрочва за по-късен стадий, въпреки новите стъкла и перваз да има възможност да се повредят при идващите ремонтни действия. След монтажа покрийте дограмата и прозорците с полиетиленово фолио с цел да не се драска и цапа с багра, прахуляк и гипс.

3. Подмяна на ВиК тръби
Всяка щета в канализационната система на жилището e обвързвана с къртене на стени, фаянс и други стенни покрития. Затова в това отношение не са възможни краткотрайни решения. Например, стоманените и чугунени тръби през днешния ден са към този момент морално остарели, тъй като елементарно се подават на разяждане. Макар и към момента необятно употребявани, тръбите от PVC (поливинилхлорид) също не са рационален избор, тъй като не са устойчиви, както на ниски (под 0 °С ), по този начин и на високи температури (над 60 °С) и има заплаха да се напукат, а с това и целия ремонт да отиде по дяволите.

Кое тогава е актуалното решение? На първо място тръбите от металополимер поради огромната им издръжливост, лекост и елементарен монтаж (огъват се с ръка). Недостатъкът им обаче е високата цена. По-достъпни, само че с сходни качества са полипропиленповите (PP) тръби, които на процедура не стареят и се инсталират само с напъхване една в друга.
Продължава: Последователните стъпки на ремонта - II
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР