Ако сте в началото на кариерата си и обмисляте да

...
Ако сте в началото на кариерата си и обмисляте да
Коментари Харесай

5 съвета от най-известния млад мениджър на активи в САЩ

Ако сте при започване на кариерата си и обмисляте да инвестирате, не се колебайте, а стартирайте допустимо най-скоро. Ето няколко съвета, дадени от един млад вложител, извънредно известен в капиталовите среди в Съединени американски щати.

Сет Хей ръководи 1,2 милиарда $ за Morgan Stanley Wealth Management, а списание Forbes го назова най-хубавият млад управител на активи в Съединени американски щати. Хей споделя пред Business Insider препоръките, които дава на по-младите клиенти за това по какъв начин да ръководят парите си и да влагат в дълготраен проект. Той припомня на клиентите да се съсредоточат върху това, което могат да управляват и да се опитат да се насладят на процеса, до момента в който сбъдват фантазиите си.

1. Не харчете целия си месечен приход

Хей счита, че доста хора се лишават от улеснения, които не са от първа нужда. Според него, това не е верният метод на икономисване. По-скоро поучава младежите, които желаят да подобрят метода си на живот и да влагат, да си създадат проект на разноските по отношение на прихода си още на ранна възраст, доколкото могат да си го разрешат. Той прибавя още, че е доста мъчно да се лишаваме от хубави неща, откакто години наред сме живели в разноски. Затова би трябвало да намерим баланс.

2. Подредете целите си, по-късно направете проект

Хей поучава младите вложители да решат какво е най-важно за тях освен във финансов проект, само че и в персонален и кариерен. Това е първото изискване за сполучлива инвестиция. Следва планирането.

За доста милениали приоритет е спестяването за закупуване на жилище. Според Хей вложенията в недвижими парцели не са неприятно решение, без значение, че се отличават с по-ниска възвръщаемост. Причината - употребения от купувачите на парцел ливъридж при покупка с ипотечен заем.

Спестяването за пенсия е нещо, което не би трябвало да се подценява и по тази причина Хей поучава младежите да стартират рано, с цел да се възползват от по-голяма възвръщаемост.

3. Превърнете вложението в игра

Хей предлага да си слагат разнообразни цели всеки ден и да се опитат да ги реализират. Това трансформира вложението от отегчителен развой в игра. Със сигурност улеснява дълготрайното вложение. Той акцентира, че те би трябвало да се съсредоточат върху процеса на икономисване и вложение, а не да мислят единствено за избрана последна кума, към която се стремят.

4. Не се тормозете прекомерно доста за разпределението на активите си

Инвестиционната тактика включва доста елементи и изисква добра конфигурация, с цел да се усили оптимално възвръщаемостта. Според Хей по-младите вложители би трябвало да бъдат непрекъснати.

" Най-важното е започнете да инвестирате допустимо най-рано и в никакъв случай да не спирате да спестявате. Просто бъдете поредни и резултатите ще са налице. Не се увличайте прекомерно доста по диверсификация на активите, или самостоятелния избор на акции ", предизвести той. " Най-важното е да внасяте равни суми всяка година при започване на кариерата си и това ще отнеме част от общия пазарен риск. "

5. Не се тревожете от възможни пазарни спадове

Основната цел е икономисване и вложение, тъй че краткотрайните пазарни спадове не би трябвало да тормозят младежите, които следват тактиката на " доларово осредняване ".

" Опитвам се да ги накарам да не се тормозят и даже да се радват на възможни корекции и разпродажби, тъй като там нормално се вършат същинските пари ", сподели той. " Ще имате опцията, изключително в случай че в действителност сте при започване на кариерата си, да удвоите вноските в портфейла си, а по-късно даже да ги утроите и да купите още доста акции, до момента в който пазарът е на ниска цена. " /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР