Ако сте сред хората, които смятат чашата за наполовина празна,

...
Ако сте сред хората, които смятат чашата за наполовина празна,
Коментари Харесай

Оптимистите спят по-добре от песимистите

Ако сте измежду хората, които считат чашата за на половина празна, евентуално и не спите добре , написа в. " Дейли остарял ", базирайки се на американско проучване .

Проучването на експерти от университета на Илинойс, обхванало над 3500 души на възраст сред 32 и 51 години, демонстрира, че хората с положителна настройка се радват на по-качествен сън през нощта.

За задачите на проучването участниците първо са били преценени като оптимисти или песимисти , след което е проучено и качеството на съня им.

Специалистите са открили, че хората с положителна настройка е по-вероятно да си набират сред шест и девет часа сън през нощта . Оптимистите също така по-рядко демонстрират признаци на бодърствуване и по-рядко се усещат изморени денем.

Учените не могат да посочат точната причина, заради която оптимистите спят по-добре. Сред вероятните пояснения е, че те се оправят по-успешно със напрежението , който се явява тягостен съня фактор. Същевременно песимистите могат да прекарат часове , мятайки се будни в леглото поради стресови събития.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР