Как да изберете най-добрия продукт за собствен капитал за вас

...
Ако сте собственик на жилище, който е натрупал собствен капитал
Коментари Харесай

Ако сте собственик на жилище, който е натрупал собствен капитал във вашия имот, можете да се възползвате от този капитал, за да имате достъп до пари в брой за всичко - от домашни ремонти до доходи след пенсиониране. Лихвените проценти за продукти за собствен капитал често са значително по-ниски, отколкото ще получите от други финансови продукти, като кредитни карти и лични заеми.

Има различни налични продукти за капитал за жилище, които да ви помогнат да постигнете тези финансови цели , включително заеми за собствен капитал, кредитни линии за собствен капитал (HELOC), рефинансиране на пари в брой и обратни ипотеки. С толкова много опции, от които да избирате, може да бъде непосилно да разберете коя е най-добрата за вашите нужди.

За щастие, можете да направите решението по-лесно, като си зададете няколко въпроса.

Започнете да проучвате опциите си за домашен капитал онлайн сега.

Как да изберете най-добрия продукт за домашен капитал за вас

Отговорът на следните въпроси може да ви помогне да определите своя идеален продукт за домашен капитал.

Разберете как работи всеки продукт

Първо, трябва да знаете какво отличава всеки собствен капитал. Ето кратко описание:

Заем за собствен капитал: Заемите за собствен капитал осигуряват еднократно плащане на обща сума. Правите фиксирани месечни плащания върху тази сума за определен период от време, обикновено от 10 до 30 години. HELOC: HELOC е револвираща линия, от която можете да теглите при необходимост. Връщате само сумата, която сте взели назаем. HELOC са разделени на два периода: периодът на теглене, когато можете да използвате средствата (обикновено пет до 10 години), и периодът на изплащане (обикновено 20 до 30 години). Рефинансиране на изплащане: С рефинансиране на изплащане вие вземете нова ипотека със сума, която е по-висока от настоящата ви ипотека. Вие използвате тази сума, за да изплатите първо текущата си ипотека. След това прибирате разликата в брой. Обратна ипотека: Обратните ипотеки, достъпни за собственици на жилища на възраст 62 и повече години, работят като аванс при евентуална продажба на вашия дом. Можете да използвате средствата, които получавате сега, но няма да е необходимо да изплащате заема, докато не се преместите или продадете жилището.

Вижте днешните курсове на собствения капитал тук.

Каква е вашата цел?< /h3>

Сега, след като знаете как работи всеки продукт, е време да определите защо търсите продукт за собствен капитал. Какво се надявате да постигнете в допълнение към превръщането на вашия собствен капитал в пари? Някои продукти са по-добри за определени неща от други, така че изясняването на вашите финансови нужди и цели ще ви помогне да изберете правилния продукт за вас.

Например, ето някои често срещани употреби на собствения капитал и продуктите най-подходящ за тях:

За да направите подобрения в дома: Ако ремонтите или обновяването на вашия дом отговарят на изискванията на IRS, може да сте в състояние да приспаднете лихвите върху вашия продукт за собствен капитал. Това важи за всички продукти за собствен капитал, така че другите въпроси по-долу могат да ви помогнат да стесните възможностите си. За изплащане на дълг с висока лихва: Тъй като получавате средства за заем за собствен капитал като еднократно плащане, този продукт е идеален за консолидиране дълг по кредитна карта при по-нисък лихвен процент. За да платите за образование на дете: Може да имате груба представа какво ще струва образованието на детето ви, но обучението може да варира от година на година и може да не сте в състояние да предвидите разходи като счупен лаптоп. HELOC ще ви даде максимална гъвкавост за покриване на разходи, когато възникнат. Можете да изтеглите средства, ако е необходимо, и ще изплатите само сумата, която използвате. За да промените лихвения процент или срока на вашия ипотечен кредит: Рефинансирането за изплащане на пари заменя първоначалната ви ипотека с нова, често при различни проценти и условия. Ако искате да намалите лихвения си процент или да удължите срока си, за да намалите месечните си плащания, това е добър вариант за проучване. За генериране на доход след пенсиониране: Обратните ипотеки са страхотни за допълване на дохода след пенсиониране, защото можете да получавате средствата както предпочитате : като еднократна сума, кредитна линия или месечни плащания. И тъй като няма да е необходимо да изплащате заема, докато не се преместите или продадете дома си, това елиминира напълно месечните ви плащания по ипотека. Това е предимство, уникално за сторнирани ипотеки.

Какъв вид плащане предпочитате?

HELOC често имат по-ниски лихвени проценти от жилищните заеми. Лихвеният процент обаче е променлив, което означава, че се повишава и намалява с лихвения процент на федералните фондове. Ако спокойно можете да си позволите тези колебания, може да сте в състояние да спестите от лихви в зависимост от това накъде отиват общите лихви.

Ако, от друга страна, предпочитате да имате същото, предвидимо месечно плащане, сте по-добре с жилищен заем или рефинансиране за изплащане, които обикновено имат фиксирани лихвени проценти. Този фиксиран лихвен процент може също да ви спести, ако общите лихвени проценти се повишат в бъдеще.

Също така си струва да се отбележи, че тъй като замества първоначалната ви ипотека, рефинансирането на изплащане може да опрости месечния ви бюджет. С жилищен заем или HELOC ще трябва да плащате както първоначалната си ипотека, така и заема си всеки месец, което ви дава две плащания, които да следите.

Сравнете текущите опции за жилищен капитал тук.

Изводът

Изборът на правилния продукт за собствен капитал може да бъде непосилен, но като си зададете въпросите по-горе, можете да вземете информирано решение за това кой продукт за собствен капитал е най-подходящ за вашите нужди.

След като определите предпочитания от вас продукт, отделете време да пазарувате и да сравнявате тарифи и условия от различни кредитори. Не е нужно да се придържате към банката, която е предоставила първоначалната ви ипотека, а като си направите домашното може да ви спести значителни пари в хода на изплащане на заема ви.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР