Ако сте редовен потребител в Instagram, вероятно поне веднъж сте

...
Ако сте редовен потребител в Instagram, вероятно поне веднъж сте
Коментари Харесай

Колко последователи трябва да имате в Instagram, за да печелите от тях

Ако сте постоянен консуматор в Instagram, евентуално най-малко един път сте си задавал въпроса: Кога мога да стартира да спечелвам пари?

Точен отговор няма по какъв начин да бъде получен, само че положителната вест е, че няма непоколебим най-малко, написа Businessinsider.

Много инфлуенсъри в Instagram получават възнаграждение с по-малко от 10 000 почитатели.

Петима инфлуенсъри, които Insider интервюира по-рано, споделят, че към този момент са получавали пари от марки, с цел да разгласяват наличие за дребната си публика.

Тес Баркли, наноинфлуенсър от Торонто, стартира да печели пари с няколко хиляди почитатели в Instagram. През май 2022 година тя показа пред Insider, че взима по 154 $ за обява в Instagram.

" Винаги съм си мислела, че би трябвало да имаш милион или 100 хиляди почитатели, с цел да печелиш пари в обществените медии ", споделя Баркли. " Но това в действителност не е правилно. Има толкоз доста способи, по които можете да превърнете това в бизнес, даже и да е на ненапълно работно време. ", добавя тя.

В някои случаи, Instagram заплаща непосредствено на инфлуенсъри посредством стратегии за стимулиране като " Бонуси ". Функции за монетизиране, като да вземем за пример " Значки " и инструментът за бакшиши за IG Live, обаче изискват основателите да имат най-малко 10 000 почитатели.

Много от тези стратегии също по този начин са лимитирани до избрани страни, имат минимална възраст 18 години и изискват сметките да са регистрирани като бизнес или сметки на основатели в приложението.

Макар че напоследък вратите за облага са необятно отворени за основатели в Instagram, постоянно те не получават приходи на цялостен работен ден незабавно (въпреки че доста от тях работят на цялостен работен ден като инфлуенсъри).

Добър вид, който може да се употребява за бърза облага, са комисионните от продажби посредством партньорски маркетинг.

Общият извод е, че с всички благоприятни условия на приложението, инфлуенсърите към този момент не се нуждаят от стотици хиляди почитатели, с цел да стартират да печелят пари.

В последно време " нано " и " микро " инфлуенсърите (които нормално имат до 100 000 последователи) се наемат от доста марки в разнообразни промишлености.

Тези по-малки инфлуенсъри показват силата на нишовите и ангажирани общности в Instagram, където подправените почитатели и непропорционалната ангажираност са наводнили платформата. Затова макар бутиковата им публика, опитът демонстрира, че те могат да печелят от стотици до хиляди долари от тези покупко-продажби.

Популярна тактика, която доста инфлуенсъри употребяват, с цел да се снабдят с преференциални благоприятни условия за работа с марки, е основаването на медийно портфолио, което съставлява документ с евентуалната стойност, която инфлуенсърът може да донесе на една компания.

Обикновено той включва къса биография, разбор на ангажираността в обществените медии, предходни съдействия и всякаква друга значима информация.

Повечето инфлуенсъри имат образец, който употребяват и който персонализират съгласно марката, към която се обръщат.

Компанията притежател на Instagram – Meta на Марк Зукърбърг, отвори многомилиардния си портфейл за платените инфлуенсъри, които разгласи през 2021 година с блестяща инвестиция от 1 милиарда $, напомня изданието. Платформата вкара и пазар за спонсорство сред основателите и марките през 2022 година

Статистиката демонстрира, че в Instagram над 18 милиона изявления са с хаштаг #ad. Над 4 милиона имат хаштаг #sponsored.

Някои от инфлуенсърите печелят над шестцифрени суми за платеното наличие, което разгласяват.

Сключването на първата договорка с бранд обаче не е лесна задача и постоянно е предизвикателство за инфлуенсърите.

Някои от тях употребяват платформи за маркетинг на авторитетни персони от трети страни като Fohr или Izea. Други намират стратегически способи да попаднат в полезрението на дадена марка, като да вземем за пример да се извърнат към организации или към платформата LinkedIn.

Instagram се включва в новия пазар на създатели и марки, където партньорствата могат да се подписват посредством DMs (Instagram Direct Messenger).

За разлика от нано инфлуенсъри, огромните акули в бизнеса постоянно имат мениджъри или сътрудници на гении, които оферират, договарят и обезпечават спонсорства за тях, което доста улеснява бързата монетизация на наличието им в Instagram, добавя Businessinsider.

 

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР