Ако сте пропуснали първата част на този полезен материал, можете

...
Ако сте пропуснали първата част на този полезен материал, можете
Коментари Харесай

12 неща, с които вредите на кучето си, без дори да подозирате – част II

Ако сте пропуснали първата част на този потребен материал, можете да я прочетете на този линк.

7. Да лишите кучето си от интензивност

Имайте поради, че кучетата се нуждаят от непрекъсната умствена и физическа интензивност, с цел да действат пълноценно. Редовните разходки са не просто целесъобразни, а наложителни. Затова, преди да решите да си вземете куче, помислете доста добре дали сте подготвени да включите в графика си излизане по два пъти дневно и в зной, и в мраз, и когато имате предпочитание и сила, и когато сте отегчени и изтощени. Ако си създадете някакъв фамилен график на разходките, ще бъде най-добре, тъй като колкото и въодушевени да бъдете първоначално, сигурно ще пристигна денят, в който по никакъв начин, но по никакъв начин няма да ви се излиза с косматия другар, махащ щастливо с опашка до вратата. Освен това кучетата би трябвало да бъдат насърчавани освен за физическа интензивност, а също да изследват света към себе си – те обичат да слушат разнообразни звуци, да душат – всичко това развива мозъчните им кафези. Ако не им осигурявате задоволително независимост и интензивност на открито, нищо чудно в най-скоро време да стартират да дъвчат, раздират и въобще унищожават имуществото ви.

8. Да не го обезопасите в колата

Винаги използваме специфични защитни колани или столчета, когато возим децата си в колата и това не е инцидентно. Ако щете вярвайте, само че с кучетата е същата работа. В случай на случай, колкото и дребен да е той, кучето може да се нарани или по-лошо. Съществуват най-различни разновидности, с цел да обезопасите кучето си, до момента в който го возите в колата. Да стартираме с това, че е наложително да се вози на задната седалки с подложен мотив или нагръдник за автомобил, който се закачва непосредствено към защитния колан. Не позволявайте на домашния си любим да се движи в колата, с цел да не пречи на водача. В началото на пътуването косматият ви другар е обикновено да бъде превъзбуден, по тази причина му осигурете отворен прозорец, с цел да се охлажда, изключително в случай че няма благонадежден климатик. Спуснете стъклата единствено колкото леко да си покаже муцуната, с цел да не изскочи от транспортното средство.

9. Да му крещите, когато кучето ви направи беля

Крещенето е още един способ, който би трябвало да изключите, когато се пробвате да научите кучето си на дисциплинираност. Не прави работа, единствено ще го изплашите до гибел. Особено пък в случай че сте ядосани за нещо, което се е случило преди време. Много е значимо да разберете, че реакцията ви би трябвало да бъде директно след казуса, другояче въобще не си правете труда – кучето ви няма да разбере какво е сбъркало. Така че освен че ще го уплашите, ами и ще го объркате. С две думи – изгода от кряскане няма.

10. Да пропуснете да го обезпаразитите

Обезпаразитяването е една от най-важните грижи за кучето. Понякога може да го пропуснете през зимния интервал, само че е добре да го обсъдите с ветеринаря си преди този момент. Не подценявайте потребността от обезпаразитяване, това не е козметична процедура, а значим аспект от опазването на здравето на домашния ви любим.

11. Да разхвърляте евентуално рискови предмети

Кучетата се славят с авантюристичен дух и имат навика да се забъркват в неприятности. Превърнете дома си в безвредно за кучето ви място, по този начин както бихте се погрижили за контактите и острите ръбове на мебелите, когато детето ви прохожда. Уверете се, че сте прибрали на недостъпно за кучето си място всичко, което би могло да бъде сдъвкано, погълнато и което да се окаже рисково за здравето му – като да вземем за пример медикаменти, пирони, акумулатори, нокти, чорапи. Да, чорапи! Те са измежду най-любиите неща на света за едно куче, само че имайте поради, че в случай че го погълне, може да заседне на гърлото му и да го задуши. 

12. Да пренебрегнете някои характерни особености на породата

Някои породи кучета изискват специфични грижи, свързани с козината или кожата, или постоянно подкастряне. В противоположен случай това би довело до някои здравословни проблеми. Други породи са влечение към избран вид болести и в случай че кучето ви спада към тази категория, би трябвало да сте добре осведомени със признаците и да следите за появяването им. Посещавайте постоянно ветеринарния си доктор и се консултирайте с него за всичко, което ви тормози.

Ако смятате, че сме пропуснали нещо значително, чувствайте се свободни да допълните листата в коментар.

Източник: Brightside

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР