Ако сте потребител на Windows от дълго време, може би

...
Ако сте потребител на Windows от дълго време, може би
Коментари Харесай

Как да поправите 6 от най-често срещаните грешки при „син екран на смъртта“ в Windows

Ако сте консуматор на Windows отдавна, може би сте се сблъсквали със „ наследник екран на гибелта “ най-малко един път. Тези неточности са освен досадни, само че и могат да доведат до загуба на данните ви. Понякога те даже могат да повредят трайно софтуера и хардуера.

Някои от грешките при „ наследник екран на гибелта “ са по-често срещани от други. Често срещаните неточности не изискват нищо друго с изключение на елементарни стъпки за премахване на неизправности. В това управление на MakeUseOf ще научите всичко за тези постоянно срещани неточности на Windows.

Какво съставлява „ наследник екран на гибелта “?

Съкратено от BSoD, грешката Blue Screen of Death (Син екран на смъртта) е екран с сериозна неточност, който се появява единствено в операционните системи ReactOS или Windows. Тя се появява, когато има съществуване на съдбовен срив на системата. Въпреки, че тези екрани може да наподобяват необичайно, те ви дават значима информация.

Можете да намерите някои основни сведения по отношение на това, което е причина за появяването на грешката. Също по този начин, макар че тези сривове може да наподобяват досадни, те са там, с цел да защитят вашата система. Грешките се появяват единствено когато операционната система доближи положение, при което не може да действа безвредно. С други думи, „ Синият екран на гибелта “ изключва операционната система изцяло, с цел да се увери, че няма да има по-нататъшна загуба на данни.

Как да поправите най-често срещаните неточности при „ наследник екран на гибелта “?

Съществуват доста аргументи за пораждане на съдбовни систематични неточности. По тази причина Windows употребява система за идентификация. Тази система оказва помощ на потребителите да открият казуса, който предизвиква синия екран на гибелта, с цел да го отстранят по подобаващ метод. Нека разгледаме най-често срещаните неточности, с цел да ви дадем по-добра визия:

1. SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION е една от най-често срещаните неточности при „ наследник екран на гибелта “, с които потребителите на Windows са се сблъсквали. Тази неточност нормално се появява заради дефектни, развалени или остарели драйвери. Тя може да се появи и при развалени систематични файлове и неточности в графичния потребителски интерфейс.

2. SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED

Друга постоянно срещана неточност е „ SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED “ (Изключението на систематичната нишка не е обработено). В основата си тя се появява основно заради остарели, дефектни или несъвместими драйвери и в множеството случаи повода за появяването на грешката не е единствено един драйвер, а за няколко драйвера.

За тази неточност най-хубавото решение е да се употребява добър инструмент за търсене на неточности в Windows. Тези принадлежности могат да разпознават драйвера или драйверите, които предизвикват възникването на казуса. Когато идентифицирате драйверите, би трябвало единствено да ги актуализирате.

3. UNMOUNTABLE BOOT VOLUME

Грешката Unmountable Booth Volume се появява, когато Windows не може да се зареди вярно от определения драйвер за зареждане. Като се има поради естеството на грешката, нормално ще се сблъскате с нея, когато се пробвате да стартирате системата си. Най-лесният метод за премахване на тази неточност е да поправите стартовия том. Можете също по този начин да опитате да поправите инсталационните файлове на Windows, а в случай че това не помогне, направете диагностика на цялостното положение на системата и проверете за проблеми, с цел да отстраните грешката.

4. BSOD неточност, известна още като 0XC00000E

Тази неточност нормално се появява в системите с Windows 10. По създание тя се дължи основно на развалени систематични файлове или хардуерни проблеми. Те пречат на операционната система на вашата система да се започва вярно.

Друго нещо, обвързвано с този проблем е, че грешката може да се появи без значение от това дали файловете на Windows се намират в SSD или HDD, само че положителната вест е, че не е належащо да преминавате през прекомерно комплицирани стъпки, с цел да отстраните грешката. Трябва да извършите ремонти, свързани със софтуера, които включват нулиране на BIOS-а.

Като опция можете да употребявате инструмента за автоматизирана корекция на Windows, с цел да отстраните тази неточност. Ако смятате, че грешката е обвързвана с хардуер, най-вероятно става дума за промяна на CMOS батерията на дънната платка на системата ви.

5. MEMORY MANAGEMENT STOP – неточност при ръководство на паметта, известна още като 0x0000001A

Грешката при ръководството на паметта е известна още като код за неточност на 0x0000001A. Тази неточност се появява, когато нещо не е наред със способността на системата Windows да се оправя с ръководството на паметта.

При това този проблем може да се появи заради разнообразни аргументи. Той може да се дължи на дефектна RAM памет, програмен продукт, драйвери, развалени систематични файлове и проблеми с драйверите на дисковете. За да отстраните казуса, би трябвало да актуализирате операционната система и драйверите. Също по този начин можете да употребявате вградените принадлежности за диагностика на Windows.

6. BAD SYSTEM CONFIG – неточност за неприятна конфигурацията на системата, известна още като 0x00000074

В съпоставяне с други неточности, грешката за неприятна настройка на системата е много лесна за премахване. Известна още като код за неточност на 0x00000074, тя се появява основно заради неправилни систематични конфигурации. За да я отстраните, би трябвало просто да рестартирате системата си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР