Ако сте от тези, които опитват да си направят очна

...
Ако сте от тези, които опитват да си направят очна
Коментари Харесай

Предимства и недостатъци на перманентния грим

Ако сте от тези, които пробват да си създадат очна линия още веднъж и още веднъж, само че не се получава, или нямате време да нанесете избрани козметични артикули, може би да се подложите на процедура за непрестанен грим е уместно решение за вас.

Много е значимо преди да предприемете тази крачка, да проучите добре мястото. Веднъж нанесен, перманентният грим е сложен и безценен за унищожаване.

Как се нанася

Перманентният грим е пигментационна процедура, която работи като татуировка върху първия пласт на дермата на кожата. Имитира типа на очна линия, червило, плътни вежди или различен резултат на грима.

Една от първите задания е да се проучва благодарение на лейкопласт реакцията на кожата на индивида против пигмента. След това се ползва местна анестезия, която обезболява зоната за татуиране.

В допълнение към микропигментацията има друга техника, наречена микроблейдинг, която се употребява за вежди и е полуперманентна.

Има области на тялото, които са по-подходящи за непрестанен грим от други. Като цяло очите и устните са най-третирани с техниката.

Очна линия

Това е една от най-разпространените техники. Обикновено перманентният грим се слага директно над миглите, тъкмо както елементарната очна линия. Ефектът от една процедура трае най-вече година и половина.

Червило

Подчертаните устни сега са на мода. Тази техника придава по-интензивен розов или червен цвят на вашите устни. Така те наподобяват по-красиви и свежи.

Перманентният грим върху устните е по-труден за реализиране от останалите типове, най-много тъй като те не са доста положителни в задържането на цвят, което може да ви подтикне да повторите сесията. Също по този начин процесът е по-болезнен от останалите типове, което се дължи на чувствителността на тази зона.

Предимства на перманентния грим

Спестяването на време без подозрение е главното преимущество. В този смисъл перманентният грим е плюс, когато става въпрос за предпочитание да изглеждате красиви без старания.

По същия метод доста дами избират тази процедура, с цел да подобрят несъвършенствата на лицето или да възстановят пигментацията на кожата, която е била наранена заради някакво здравно затруднение. Освен това, в случай че сте алергични към стандартните козметични артикули, то перманентният грим е положително решение.

Недостатъци на перманентния грим

Популярността на тази процедура породи появяването на доста естетични центрове. Не всички обаче разполагат с подготвен личен състав.

Въпреки че това е хирургична намеса, която не изисква огромни защитни ограничения, би трябвало да се има поради, че анестезията, вярното потребление на иглите, уменията на професионалиста и типа на пигмента играят основна роля.

Второто значимо нещо е, че, както демонстрира името му, това е непрестанен грим. Тоест премахването му е сходно на това на татуировка и затова доста пъти мастилото не може да бъде отстранено изцяло. А има и пациенти, които може да са алергични към пигмента.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР