Ако сте от късметлиите, които са лепвали вирус на любимия

...
Ако сте от късметлиите, които са лепвали вирус на любимия
Коментари Харесай

Колко може да струва лаптоп пълен с вируси?

Ако сте от късметлиите, които са лепвали вирус на обичания си компютър знаете какъв брой неприятно може да бъде. Но забавно какъв брой може да коства един преносим компютър цялостен с вируси? Отговор намираме в наддаване, което се е провело на 29 май 2019 година за преносим компютър, цялостен с някои от най-опасните зловредни вируси в света. А то завършва за зашеметяващите 1,345 милиона $, по информация на уеб страницата engadget.com.

Наречен „ Устойчивост на хаоса “, преносимият компютър Samsung NC10 съдържа шест вируса, които световно са предизвикали вреди за към 95 милиарда $. Въпреки това, което може да си помислите, машината не е предопределена да бъде инструмент за някоя международна тайна скица за владичество. Той е предопределен да се преглежда главно като произведение на изкуството – макар че може да се употребява за университетски цели – и сега е изолиран и с стеснен достъп, с цел да се предотврати риска от ново разпространяване на вирусите.

По поръчка на компанията за киберсигурност Deep Instinct, „ Устойчивостта на хаоса “ е основан от художника Гуо Донг, който е споделил на The Verge, че крайният артикул е метод да се даде физическа форма на нереалната кибернетична опасност. Той съдържа вируси като WannaCry, които заразиха повече от 200 000 компютъра в 150 страни и предизвикаха съвсем 4 милиарда $ вреди и BlackEnergy, който затвори електрическата мрежа в Украйна, наред с други каскади. Лаптопът съдържа и злоумишлен програмен продукт ILOVEYOU, MyDoom, SoBig и DarkTequila. Всеки от тях е предопределена да подсети, че рансъмуерът (код, който предизвиква характерен проблем, за чието решение се желае откуп) има капацитет за действителна щета по света.

В изолираното си положение, преносимият компютър е безопасен. В прочут смисъл може да се съпостави със събирането на антично оръжие. Докато го оставяте на рафта и не издърпвате щифта от гранатата (в този случай до момента в който не го свържете към WiFi мрежа или включите USB) – би трябвало да е безвредно. Въпреки че тези вируси към момента могат да причинят щета, те са остарели в смисъл, че новите форми на рансъмуер към този момент работят.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР