Ако сте от хората, решили да се пробват на фондовата

...
Ако сте от хората, решили да се пробват на фондовата
Коментари Харесай

Факти за фондовата борса, които съвременният трейдър трябва да зная


Ако сте от хората, решили да се пробват на фондовата борса, преди да заемете 5000 лева (lån 5000) от банката или от кредитори, които да вложите в това начинание, се запознайте с главните неща, които ще ви оказват помощ в търгуването.

 

 

Прогнози за фондовия пазар

 

 

Въпреки безкрайните опити да се създадат някакви прогнози за курса евро по отношение на $, за цената на златото и нефта, както и за обрата в посоката, по която фондовата борса може да поеме в бъдеще, нормално нещата, които стават в реалност на фондовата борса радикално се разграничават от прогнозите на анализаторите. Разбира се ще има и такива, които ще могат да отгатнат част от трендовете, само че това са по-скоро изключения. Самата борса слага цени, които отразяват вероятни бъдещи събития.

Така че в случай че смятате да се занимавате съществено с търговия на фондовата борса, не се доверявайте на прогнози, колкото и съществени да ви наподобяват. Трябва да знаете, че познаването на актуалните процеси, произлизащи на финансовия пазар, никога не значи, че бъдещите процеси могат да се отгатнат.

 

 

На фондовата борса няма причинно-следствени връзки

 

 

За да можете сполучливо да купите или продадете дадена акция и да спечелите от това, би трябвало първо да се опитате да предвидите дали цената й ще се повиши или намали, т.е. да прогнозирате – най-малко това считат болшинството хора, които занапред стартират да търгуват на фондовата борса. Това, обаче, е неправилно разбиране.

Човек постоянно се стреми да разбере аргументите за нещо, което не схваща, и той се стреми да откри логически отговор на въпроса за какво фондовата борса се срина или увеличи цените. Когато се вършат разбори със задна дата, всичко наподобява толкоз просто и разбираемо, само че когато би трябвало да се плануват бъдещите придвижвания на курсовете, разбираме какъв брой елементарно можем да се излъжем.

Причината за това е елементарна: борсата не се управлява от по този начин добре известните ни причинно-следствени връзки. Информацията минава през тълпата и добива непредсказуем резултат във тип на борсови съмнения. Не е наложително да знаете какви са аргументите за придвижванията в борсата, с цел да разберете какво тъкмо се случва сега и какво ще се случи в бъдеще.

 

 

Не търгувайте въз основата на разсъждения

 

 

Всички начинаещи вложители и трейдъри обичат да вършат това. Те се ограждат с всевъзможни източници на информация – разбори, вести, публикации, обзори, доклади на компании, наблюдават се графики и показатели по форумите, с цел да схванат колкото се може повече за обстановката на пазара. След като проучват цялата тази информация, те вземат решение дали да купуват или продават. Това се назовава търговия въз основата на разсъждения и прогнози или както още го назовават „ търгуване по вътрешен глас “.

Рано или късно всеки трейдър схваща, че не може да завоюва, разчитайки на своите лични или на непознати прогнози. За да може фактически да печели, той би трябвало да разчита на надалеч по-надеждни принадлежности и едвам тогава може да премине към идващия стадий в търговията.

Въпреки, че това са напълно съществени неща, които би трябвало да знаете за фондовата борса, те ще ви спестят огромни загуби, както и тегленето на непотребни заеми от penge247.dk или други онлайн платформи.

 

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР