Ако сте от хората, които обичат да стоят дълго под

...
Ако сте от хората, които обичат да стоят дълго под
Коментари Харесай

Защо не трябва да се къпем повече от 5 минути?

Ако сте от хората, които обичат да стоят дълго под душа, евентуално ще измененията навика си, откакто прочетете това. Експертите са безапелационни, че усърдно и дълготрайно разчистване на кожата на тялото, оказва отрицателно въздействие върху здравето. Съветът на лекарите е да не се къпете прекомерно дълго.
В изявление за Express Health козметологът Реха Тейлър напомни, че душът е превъзходен метод за разчистване на кожата от пот, мъртви кафези и нечистотия, само че aко го вършим всекидневно, това може да докара до отрицателни резултати върху кожата и здравето.
Специалистът предизвести, че честото и дълготрайно води ди унищожаване на естествените масла от кожата, което повлиява негативно на бактериите, живеещи върху нея. Всеизвестен факт е, че те поддържат ефикасното действие на имунната система.
Експертите от университета в Харвард също се придържат към тази теза.
 Какво ще стане, в случай че се къпем постоянно БЕЗ сапун? Какво ще стане, в случай че се къпем постоянно БЕЗ сапун?
Всички знаем, че сапуните, които всеобщо купуваме по магазините и супермаркетите, не са най-полезните са тялото ни. Чудили ли сте се по какъв начин...
Според тях здрава кожа би трябвало да е покрита с естествени масла, които обезпечават идеалната среда за " положителни " бактерии и други микроорганизми, който поддържат общия имунитет.
Честото миене и разчистване на кожата ще ги отстрани изцяло, изключително в случай че се употребява гореща вода. В резултат от това кожата става суха, раздразнена и склонна към увреждане. Нейната раздразнена повърхнина разрешава на бактериите и алергените да навлязат в тялото.
Д-р Тейлър предлага къпането да е допустимо по-кратко - пет минути са изцяло задоволителни.
Според нея ежедневното къпане е изцяло ненужно, защото не всеки човек се изпотява всекидневно. Експертът не предлага и ежедневното потребление на гелове и сапуни, най-много на хората с кожни болести като псориазис или екзема. В случая честото къпане само може да утежни признаците им.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР