Ако сте от двойките, които се карат постоянно и не

...
Ако сте от двойките, които се карат постоянно и не
Коментари Харесай

Ето 12 съвета за двойки, които постоянно се карат

Ако сте от двойките, които се карат непрекъснато и не могат да изкарат и ден без да спорят за нещо, не сте сами. Някои интимни връзки са надалеч по-бурни от други, което не ги прави наситени с по-малко обич или по-малко съгласие. Страстта и страстите взимат превес и вършат връзката по-шумна, бурна, от време на време нараняваща.
Независимо дали се карате доста, прекомерно жестоко или се наранявате, или пък просто спорите непрекъснато, би трябвало да знаете, че има метод да успокоите пристрастеностите в името на това да запазите любовта и уважението между тях. Понякога прекомерно честите и бурни кавги могат да помрачат и най-силната обич, да я изтощят до краен лимит, да ви откажат един от различен. Ето за какво би трябвало да знаете по какъв начин да реагирате вярно в напрегнати обстановки, тъй че да не унищожите връзките си.
Ключът към оправянето с споровете и провеждането им без да се наранявате, е в търпението, в честната игра и в избягването на удари под кръста.
Ето 12 съвета, които ще оказват помощ да водите почтени и открити борби, без да се наранявате.

1. Поемете мирис.
Бройте до 10 преди да кажете нещо, което ви е на езика и което в друга обстановка бихте изстреляли, без да се замислите. Така ще избегнете пострадването на колегата си. Не бързайте да го уязвите, даже да можете и да знаете по какъв начин. Това ще навреди на връзките ви.

2. Помислете за обмисляне на конфликтния диалог.
Не бързайте да избухвате. Когато някакъв проблем е назрял, обмислете причините си авансово. Така ще избегнете изричането на неща, за които ще съжалявате по-късно.

3. Придържайте се към казуса.
Избягвайте да вмятате остарели неща и отминали разногласия, които са останали неразрешени. С тях единствено наливате масло в огъня, без да решавате сегашния спор.

4. Не се борете, с цел да успехите.
Някои хора не могат да превъзмогнат егото си и това им пречи да водят спор правилно. Те желаят да завоюват борбата непременно, само че от време на време цената е здравето на връзката и положението на връзките. Ако не желаете да убиете любовта си, туширайте малко егото си.

5. Опитайте се да възприемате гледната точка на колегата си.
Не се старайте безусловно да го убедите в своята позиция. Погледнете и от неговата. Същото важи и за него. Ако съумеете да разбирате и приемате разликите в гледните си точки, ще имате по-хармонична връзка.

6. Повторете това, което чувате.
Един от огромните проблеми при споровете е, че спорещите не се чуват между тях. За да покажете на половинката си, че го чувате в действителност, повторете това, което споделя и го тълкувайте по време на разногласието.

7. Говорете от първо лице.
Когато спорите евентуално стартирате офанзивите си с „ ти направи това “, „ ти сподели това “. Заменете ги с „ аз “ и водете разногласието от свое име. Не започвайте с обвиняванията.

8. Намерете общ език .
Много е значимо да заговорите на един език, даже когато се карате. Разногласията идват от невъзможността да споделяте по метод, който ви сплотява.

9. Не използвайте обидни и нарицателни имена.
Това е най-грешната тактика, която сигурно ще повлияе зле на връзката ви рано или късно.

10. Направете пауза.
Когато видите, че нещата отиват прекомерно надалеч, отдръпнете се и направете отмора от разногласието, даже да не сте го довели до консенсус. Опитайте се да си дадете време да помислите над изреченото. Когато се успокоите, може да намерите решението по-лесно.

11. Поставете здравословни граници на разногласието.
Обещайте си да не ги прекрачвате. Не казвайте думи и обидни имена, за които ще съжалявате. Не засягайте неуместни тематики, които могат мощно да уязвят колегата ви и вие го знаете. Поддържайте уважението между тях, даже когато другият не го заслужава напълно.

12. Измислете обред, който да смекчава нещата след спор.
Когато макар старанието си сте се наранили с различията си, може да облекчите болката от казаното, като си измислите обред, който да значи опрощение. Всяка двойка има неща, които обича да прави дружно. Правете нещо, което ще ви сближи още веднъж без значение от разногласията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР