Ако сте на пазара на работна ръка, несъмнено знаете колко

...
Ако сте на пазара на работна ръка, несъмнено знаете колко
Коментари Харесай

Не приемайте по-малко от това, което заслужавате

Ако сте на пазара на работна ръка, безспорно знаете какъв брой значимо е да четете извънредно деликатно обявите за работа. Подминаването на някои видимо дребни и незначителни детайлности може да докара до отменяне на вашата кандидатура или още по-лошо - до изявление за работа на място, което не е уместно за вас.

Второто е доста по-сериозен проблем, в сравнение с множеството хора осъзнават. Не единствено че ще си изгубите времето с кандидатстването за позиция, която не ви пасва, само че може даже и да се озовете в обстановка, в която да бъде определен за нея и да бъдете прилъган да започнете работа, която в действителност не дава отговор на вашите претенции. Именно за това е значимо да четете деликатно обявите за работа. Ако отделите нужното време, с цел да сканирате обявите за предупредителни сигнали и знаци, които демонстрират, че офертата не е вярната за вас, ще си спестите доста време, сила и нерви, които може да ви коства кандидатстването за неправилната позиция. Ето няколко предупредителни знака, за които би трябвало да бъдете изключително деликатни:

1. Дълъг лист от условия

Всеки шеф желае да се увери, че ще притегли на работа допустимо най-квалифицираните претендентите на пазара за съответната позиция. Идва обаче миг, в който някои компании прекаляват с условията към евентуалните претенденти. Ако една публикация за работа съдържа дълъг лист със строго характерни условия, каквито по-голямата част от експертите в тази област не покриват, то това може да е знак, че работодателят има нереалистични упования, които могат да се трансфорат в едно истински кошмарно прекарване, в случай че приемете да работите за него.

2. Липсващи или неразбираеми елементи към длъжностната характерност

Целта на длъжностната характерност е изясни какви са условията за кандидатстване за дадена позиция и какво се чака от претендентите за нея. Ако попаднете на публикация за работа, в която липсват редица елементи към предлаганата позиция, то това е знак, че си имате работа с компания, която е неорганизирана или ръководена от незапознат мениджър(поне от позиция на отдела за човешки ресурси). Освен това, изчезналите детайлности могат да бъдат знак за това, че компанията към момента не е решила какви тъкмо ще бъдат ежедневните отговорности, които ще би трябвало да бъдат осъществявани от претендента, получил предлаганата позиция. Освен в случай че не сте всестранно развъртян гений, който може да се приспособи към безусловно всяка професионална среда, това не е обстановка, в която желаете да попадате.

3. Липсваща информация за предлаганото възнаграждение

Не е извънредно фирмите да пропущат елементи за заплащането, което оферират за избрана позиция, в обявите си за работа. Въпреки че от време на време се предлага избран диапазон на възнаграждение, работодателите не обичат да се лимитират с съответни цифри. Така те си оставят отворена малка врата, с цел да могат да намалят офертата, в случай че се нуждаят от икономисване на пари, или да я покачат, когато попаднат на кандидат, който желаят да привлекат непременно. Ако се натъкнете на публикация за работа, в която не се загатва нищо за възнаграждение или за изискванията на труд в компанията.

4. Твърде доста клишета

Когато една компания претъпква обявата си за работа с изтъркани маркетингови изречения и бизнес клишета, които целят да привлекат вниманието ви, само че в реалност не значат нищо, това е знак, че не тя не обръща изключително внимание на офертата. Ако тя не е положила нужните старания, с цел да сътвори съответна публикация за работа, то може да очаквате сходно несериозно отношение и в други сфери на работата. Изобилието от клишета демонстрира и че работодателят не е откровен в отношението си към евентуалните си чиновници, а това би трябвало да е повече от задоволително, с цел да ви убеди да стоите настрани.

В днешния динамичен и конкурентен пазар на труда, няма причина да се примирявате с нещо по-малко от това, което заслужавате. Следващият път, когато видите публикация за работа, отговаряща на някои от изброените тук образци, приемете това за знак, че би трябвало да я подминете. В противоположен случай може да се окажете на работно място, което не дава отговор на вашите упования и ви прави нещастни.

Мъри Бекман за Fool.com

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР