Ако сте млад художник, можете да участвате конкурса Мост“ (Most“)

...
Ако сте млад художник, можете да участвате конкурса Мост“ (Most“)
Коментари Харесай

Конкурсът Мост търси млади художници -

Ако сте млад художник, можете да участвате състезанието „ Мост “ („ Most “) за българско модерно изкуство, който ще се организира за пета поредна година. Събитието цели да насърчи млади родни актьори от страната и чужбина. Крайният период за кандидатстване е 1 септември, оповестяват уредниците.

Желаещите да вземат участие нямат ограничаване за сферите на актуалното изкуство, в които работят. Те могат да обитават както в страната, по този начин и в чужбина. Кандидатите би трябвало да имат приключено обучение по изкуства или да учат сега. В изискванията за присъединяване е посочено, че художниците би трябвало да са на възраст сред 20 и 45 години.

За да се включат в състезанието, артистите би трябвало да показват портфолио с от 15 до 20 истински произведения, основани през последните три години.

Четирима финалисти ще получат опция да вземат участие в взаимна галерия в галерията на „ Оборище 5 “. Всеки от тях ще показа по пет от своите произведения. Ще им бъде препоръчан и професионален арт маркетинг, който да помогне за позиционирането им на българския и на международния пазар. За финалистите ще бъдат проведени срещи с колекционери и полемики с арт фенове.

Над 200 млади български художници изпращат свои творби за състезанието всяка година, оповестяват уредниците. Сред лауреатите на изданията до момента са Хейди Ефрат, Давид Йоан, Татяна Харизанова, Мика Сав, Трендафила Трендафилова и други Подкрепа за плана са изразявали Диана Пикасо, Геза декор Хабсбург, художникът Питър Блейк и други

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР