Ако сте любители на кафето, знаете, че има много различни

...
Ако сте любители на кафето, знаете, че има много различни
Коментари Харесай

Защо италианското кафе на зърна е наистина страхотно?

Ако сте фенове на кафето, знаете, че има доста разнообразни типове кафе на зърна. Но опитвали ли сте в миналото италианско кафе на зърна? Ако не сте, значи пропускате! Ето за какво италианското кафе е в действителност ужасно.

Кафето е една от най-популярните питиета в света и се счита, че всеки ден се употребяват към 2,25 милиарда чаши кафе. кафе на зърна се отглежда допълнително от 70 страни, като най-големият производител е Бразилия, следвана от Виетнам, Колумбия и Етиопия.

Кафееното зърно в действителност е семето на кафееното растение, което е малко вечнозелено дърво. Кафееното растение произлиза от Етиопия, само че в този момент се отглежда в доста други страни по света. Съществуват доста разнообразни типове кафе на зърна, само че двата най-разпространени са арабика и робуста. Зърната Арабика се отглеждат допълнително от 60 страни, до момента в който зърната Робуста се отглеждат единствено в няколко страни.

Зърната Арабика нормално се смятат за по-качествени от зърната Робуста и се употребяват в множеството първокласни кафета. Зърната Арабика имат по-сладък и по-мек усет и по-сложен мирис от зърната Робуста. От друга страна, зърната робуста са по-горчиви и имат по-суров усет. Освен това наличието на кофеин в тях е по-високо от това в зърната Арабика. Зърната робуста нормално се употребяват в разтворимите кафета и еспресото.

И по този начин, какво прави италианското кафе на зърна толкоз особено?

На първо място, Италия е един от най-големите производители на кафе на зърна Арабика в света. Всъщност към една трета от всички зърна Арабика, създадени в международен мащаб, идват от Италия. Италианското кафе на зърна е известно и с високото си качество. Отглежданите в Италия зърна арабика нормално са огромни и с идентичен размер, което спомага за основаването на резистентен усет.

Климатът в Италия също е съвършен за развъждане на кафени зърна. Страната има топъл средиземноморски климат с дълги и горещи лета и меки зими. Този климат е съвършен за кафеените растения, защото спомага за бавното и отмерено узряване на зърната. Благодарение на всички тези фактори италианските кафеени зърна са едни от най-хубавите в света. Ако търсите страхотна чаша кафе, безусловно пробвайте кафе на зърна от Италия.

Как да приготвите известните италиански кафе питиета?

В Италия кафето е освен това от утринно освежаване. То е част от културата и има доста разнообразни способи да му се насладите. Ако сте на посещаване в Италия или в случай че просто желаете да разнообразите рутинните си занимания с кафе, ето няколко известни италиански кафе питиета, които да опитате.

Капучино

Капучиното е кафена напитка, приготвена от еспресо и мляко на пара. Обикновено млякото е на пяна, а напитката се поръсва с какао на прахуляк или канела. Капучиното нормално се сервира в дребна чаша и е идеално за консумация със сладкиш или бишкоти.

Еспресо

Еспресото е в основата на доста известни италиански кафе питиета. Това е мощно, съсредоточено кафе, което се подготвя благодарение на специфична машина. Еспресото нормално се сервира в дребна чаша и постоянно се пие независимо или с малко мляко.

Americano

Американо е кафена напитка, приготвена от еспресо и гореща вода. По този метод кафето се разрежда и става по-близко до кафето, с което сте привикнали вкъщи. Обикновено американо се сервира в чаша за кафе с елементарен размер и може да се употребява със или без мляко.

Caffè Latte

Caffè Latte е кафена напитка, приготвена от еспресо и мляко на пара. Тя е сходна на капучино, само че е с повече мляко и по-малко пяна. Кафе латето нормално се сервира във висока чаша и е идеално за утринна или следобедна закуска.

Caffè Macchiato

Caffè macchiato е кафена напитка, приготвена от еспресо и малко количество мляко. Млякото се употребява за " маркиране " или " оцветяване " на кафето, откъдето идва и името. Caffè macchiato нормално се сервира в дребна чаша и е идеално за консумация след хранене или като следобедна закуска.

Сега, откакто знаете по какъв начин да приготвяте някои известни италиански кафе питиета, е време да се заемете с приготвянето им. Изберете, с цел да се насладите оптимално на качествената кафе напитка.

Източник изображение: pexels.com

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР