Ако сте любител градинар, който обича да прекарва време в

...
Ако сте любител градинар, който обича да прекарва време в
Коментари Харесай

10 растения, които отблъскват вредните насекоми надалече

Ако сте фен градинар, който обича да прекарва време в своя двор, евентуално е да се пробвате да опазите растенията от вредители и инсекти. Има разнообразни способи за това, само че един по-интересен включва... растения. Как едни цветя и билки могат да оказват помощ за опазването на други? Ето кои растения отблъскват нездравословните инсекти и пазят своите побратими и красивия тип на вашата градина.

Петуния – толкоз красиво растение с ярки цветове, което може да ви бъде потребно против всевъзможни буболечки и досадни инсекти. Засадете я покрай зеленчуците или билките, които желаете да съхраните. Тя ще държи надалеч гъсениците, листните въшки, бръмбарите и цикадите.

Пореч – доста потребно растение, защото обогатява почвата и защищава растенията от гъсеници. Привлича пчелите, което е потребно за цветята. Щом го засадите един път, го оставете – в последващи години той самичък се презасява.

Хризантема – доста красива и ненавиждана от листни въшки, хлебарки, паяк акари, кърлежи и нематоди. Спасете растенията от вредители, засаждайки я в градината.

Слънчоглед – капан за листни въшки, който обаче не може да бъде повреден от тях. Какво по-хубаво? Слънчогледът е необикновено красиво растение, което е атракция във всяка градина, а към този момент разбрахте и че може да ви бъде потребно.

Лавандула – обичана на мнозина, само че не и на бълхи, комари, молци и мухи. Засадете я покрай входната врата, с цел да ви радва с хубостта си и да не разрешава на досадните инсекти да влязат в дома ви.

Тагетис – известно растение със своите свойства срещу инсекти. То убива нематодите, прогонва белите мухи, охлювите, паяк акарите и бръмбарите. Обича слънцето. Ако се горделив притежател на зеленчукова градина, засадете тагетис най-малко на няколко места в нея.

Латинка – тя има способността да притегля листни въшки, спасявайки другите растения от тях. Добро място за засаждане е към плодовите дръвчета.

Кориандър – неговият мощен мирис гони паяк акарите, листните въшки и колорадския бръмбар. Чудесно е да го имате вкъщи като фалшификация, само че и растение, предпазващо останалите от вредители.

Босилек – той има мощен мирис, който сполучливо гони комари, мухи, трипси, гъсеници. Засадете го покрай растения, които ги притеглят, с цел да ги опазите. Обикновено хората садят босилек до разсадите си домати. Не се изненадвайте, в случай че откриете скакалец или бръмбар по тях обаче, тъй като босилекът ги притегля.

Копър – страхотна фалшификация, която може да ви послужи и като премахнете охлювите, листните въшки и плужеците. Бъдете деликатни, тъй като притегля оси и гъсеници, с което може да отклони вниманието от апетитните ви зеленчуци към себе си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР