Ако сте като повечето хора, значи обичате шоколад. И ако

...
Ако сте като повечето хора, значи обичате шоколад. И ако
Коментари Харесай

Имаме оправдание да не спираме да ядем шоколад. Нека благодарим на науката

Ако сте като множеството хора, значи обичате шоколад. И в случай че сте като множеството хора, значи обичате да имате оправдания, с цел да вършиме обичаните си неща. Например да ядете шоколад.

Все повече научни проучвания потвърждават, че шоколадът с високо наличие на какао и ниско наличие на мазнини е потребен. Има една съществена причина да не се тревожите, че сте „ шокохолици “.

Шоколадът ни прави по-умни. Доказано.

968 души на възраст сред 23 и 98 години вземат участие в проучване, което изследва изгодите за здравето от шоколада. Оказва се, че тези, които ядат шоколад, по-често имат по-добре развита образна памет, по-добра дарба да запаметяват, по-силно нереално мислене и по-силна централизация. Предишни проучвания са открили, че шоколадът забавя стареенето на мозъка и предотвратява появяването на болести като деменция.

Веществата в шоколада, които имат подобен удобен резултат върху умствената ни активност се назовават „ какаови флаваноли “. Голяма част от тях се откриват в тъмния шоколад и много по-малка – в млечния и бял шоколад. Видимо е, че здравните изгоди доста зависят от това освен какъв брой, само че и какъв вид шоколад консумираме.

Затова ще последваме образеца на сътрудниците ни от уеб страницата Bright Side, които споделиха тази вдъхновяваща вест, и ще се заредим с доста шоколад. За да работим по-добре. Ако не друго, то сигурно, по-приятно. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР