Ако сте чували за ползите от интермитентното гладуване (IF), като

...
Ако сте чували за ползите от интермитентното гладуване (IF), като
Коментари Харесай

Чували ли сте за диетата 16:8? Ето какво трябва да знаете

Ако сте чували за изгодите от интермитентното недояждане (IF), като загуба на тегло (включително упоритите коремни мазнини), намалени потребности от захар, повече сила, усъвършенствана психическа изясненост, понижено инфектиране, профилактика и по-добър сън, най-вероятно сте въодушевени, да го опитате. За начинаещи, протоколът 16: 8 (наричан още Leangains) е превъзходен метод да започнете.
Против
Първата седмица. Няма никакво подозрение, че ще се чувствате гладни, раздразнителни, с малко сила и малко тъжно, че не можете да ядете, когато всички останали ядат. Но откакто тялото ви се приспособява, ще се почувствате необикновено.
Ако имате семейство, прескачането на храна може да е мъчно, тъй че би трябвало да изберете най-лесния график. Ако вечерята е значима у дома, просто направете графика си по този начин, че да можете да прекарате това време със фамилията си, а да не ви се постанова да ги гледате по какъв начин се хранят. Понякога може да ви е мъчно да синхронизирате прозореца си за хранене.
Едно от най-сериозните негативи да вършиме всякаква форма на интермитентно недояждане е мненията, които ще получите от други хора, които не схващат и които са привикнали с типичния метод на хранене през целия ден, в който бяхме всички възпитаници. Така че може да желаете да го запазите за себе си през първите няколко седмици.
Съвети
Както всеки нов метод на хранене, има интервал на промяна. Най-добрият съвет е да не се потопите право в 16: 8. Започнете първо с 12:12, където ядете от 8 до 20 часа, да вземем за пример. След това последователно съкратете прозореца си, ядете от 9:00 до 20:00 часа, по-късно го натиснете до 10:00 и така нататък, до момента в който се чувствате комфортно на гладно за 16 часа.
Уверете се, че имате задоволително сън, най-малко седем часа всяка вечер. Тъй като може да се почувствате летаргични и закачени през първите няколко седмици, може да желаете да отидете по-малко интензивно във фитнес залата или да упражнявате за вървене, единствено до момента в който тялото ви се приспособи.
Не забравяйте, че единствено тъй като сте пропуснали едно хранене, не значи, че можете да ядете толкоз, колкото желаете по време на храненето прозорец. Изберете здравословни, хранителни, цели храни. Яжте, до момента в който не сте изпълнени, само че не прекалявайте и се концентрирайте върху приемане на протеин, здравословни мазнини, комплицирани въглехидрати и доста фибри.
Какво е?
Създаден от специалиста по фитнес Мартин Бъркхан, този способ на включва 16-часов прозорец на гладно и осемчасов обилен прозорец. Пример за това е да прескочите закуската и по-късно да ядете от обяд до 8:00 часа. По време на прозореца за хранене се употребяват две до три хранения, състоящи се от здравословни храни.
Как ли 16: 8 помогне с отслабването?
Сертифицираният диетолог Leslie Langevin, MS, RD, CD, на Full Health Nutrition споделя, че интермитентът може да бъде различен инструмент, който да помогне при загуба на тегло.
Този режим вкарва тялото ви в режим на предпазване и активизира мастните ресурси за сила. Това значи, че без да имате непрекъснат източник на храна (гориво), който ще получите от ястие през целия ден, тялото ви ще стартира да топи мазнините, които към този момент е съхранило. Ето за какво хората намират толкоз огромен триумф с този вид хранене. Тъй като това е здравословно и елементарно да се поддържа всеки ден (и за години напред), протоколът 16: 8 е методът, който се предлага на доста хора.
Ползи
Можете да настроите прозорците си за хранене и недояждане въз основа на вашия график. Ако прескачането на закуската не работи за вас, може би ще ядете от 7 до 15 часа и вместо това ще пропуснете вечерята. Можете също по този начин да променяте прозореца си за хранене, в случай че имате проекти или страна, в която да отидете. Имате право да пиете черно кафе и чай по време на прозореца на гладно, а кофеинът може да помогне да намалите глада, като по този начин гладувате без старания.
Тъй като консумирате всичките си ежедневни калории в границите на по-къс прозорец, друга изгода на това е, че можете да седнете и да ядете по-големи ястия, чувствайки повече задоволство, в сравнение с в случай че сте яли три дребни хранения през целия ден. Имате повече благосклонност и с храните, които ядете, тъй че можете да изберете храни с по-високи калории или по-високи въглехидрати, които може да сте отричали преди. И даже в случай че пропуснете закуската, към момента можете да ядете нещата, които обичате, просто ще забавите храненето до обяд.
След като преминете през първата седмица на гладно, няма да се чувствате гладни и ще се чудите за какво сте яли тази храна през всичките тези години! Ще спестите пари и време за закупуване и подготовка на храна и ще можете да посветите мозъчната си мощ на други области от живота си. Ще се почувствате по-подути, по-очевидни и по-леки в мозъка и тялото. Протоколът 16: 8 е елементарен за поддържане в дълготраен проект, изключително с цел да поддържате тежестта си, откакто достигнете задачата си.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР