Ако сте част от корпоративния свят, то ежедневието ви несъмнено

...
Ако сте част от корпоративния свят, то ежедневието ви несъмнено
Коментари Харесай

Как да подобрим качеството на съня си с три лесни стъпки?

Ако сте част от корпоративния свят, то всекидневието ви безспорно е динамично, а психическото напрежение, тревогата, нуждата от спазването на крайни периоди, споровете с сътрудниците, хроничната болежка са негов правилен сателит.

Тези проблеми рядко остават на бюрото ви в края на работния ден и по този начин професионалният стрес се трансферира върху фамилните ви връзки, грижите, които полагате за себе си, режима на живот, който бихте желали да поддържате и в последна сметка върху качеството на съня ви.
Скорошно огромно изследване демонстрира, че близо 30% от хората във водещи международни стопански системи, включително Англия, Германия, Съединени американски щати, Япония, Бразилия и Австралия страдат от проблеми със съня и редовно недоспиване. Най-големият % от хората, взели участие в изследването, показват професионалния си живот като съществена причина за това. Така се оказва, че непълноценният сън е директно обвързван с напъните да бъдем по-успешни, по-подготвени, да реализираме повече и да растем в кариерата си. По-страшното е, че доста хора одобряват това за изцяло обикновено и не му обръщат внимание, до момента в който не стане късно.
Как можете да подобрите качеството на съня си?
За да го постигнете е значимо да осъзнаете потребността от това и по-късно да предприемете ориентирани дейности, с цел да определите целите си и да измененията нездравословните си привички на живот. Така най-важните здравословни навика за дейния човек от корпоративния свят са три елементарни стъпки:
Сутрин: Ограничаване на използването на кафе и тонизиращи питиета, които съдържат кофеин. Приемайте ги най-късно до 14 часа. Кофеинът има време на полуразпад към 6 до 8 часа, което значи, че даже 8 часа след изпиването на последното кафе, в тялото ви има половината от дозата кофеин, съдържаща се в кафето.
През деня: Намиране на време за спорт по-рано денем, тъй че тренировката да завършва най-късно в 19-20 часа. Активното физическо натоварване затопля тялото и покачва сърдечната активност, само че с цел да заспите ви е належащо тъкмо противоположното.
Вечер: Отделяйте време за целенасочена мускулна релаксация или медитация за разпределяне преди заспиване.
Съществува обаче и един малко по-различен способ от енергийната логика на психиката, който води да доста по-ефективни и дълготрайни резултати. Това са техниките за прочувствена независимост или в резюме ТЕС. Той е извънредно елементарен за научаване и използване инструмент, който е кадърен да ви накара да спрете тревожните мисли, да се отпуснете и да заспите безусловно за няколко минути.
Ако желаете дейно да се справите с безсънието и други наболели проблеми в живота си, станете част от практическия семинар „ Енергийната логика на психиката – мост сред два свята “ на 23 февруари в хотел Хемус. Читателите на Списание 8 могат да се възползват от 20% отстъпка от цената на билетите с код SPISANIE8. 
Може да вземете вашите билети още в този момент: https://bit.ly/2WhPlTK
Програма на събитието:


Вижте събитието във Facebook ТУК
Гергана Радович,
холистичен терапевт и учител по ТЕС 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР