Ако сте близо до или над 50 години и не

...
Ако сте близо до или над 50 години и не
Коментари Харесай

Все повече американци над 50 играят видеоигри

Ако сте покрай или над 50 години и не желаете да изоставяте видеоигрите, знайте, че няма нищо неправилно в това. Според оповестено неотдавна проучване на Американската асоциация на хората в пенсионна възраст (American Association of Retired Persons, AARP), процентът на хора, играещи на видеоигри, които са на възраст от 50 и повече години, в последните години се повишава. Ако през 2016, американците в съответната възрастова група, които обичат към момента да играят са били 38%, то през предходната година са съставлявали 44% от интервюираните.

Въпросното проучване на AARP е направено измежду 3737 души, от които 1664 са се определили като геймъри. В това определение се включва човек, притежаващ гейм устройство и играе най-малко един път месечно. Любопитен миг в резултатите е това, че дамите наподобява играят повече видеоигри от мъжете: 49% против 40%. Както може и да се допуска, желано устройство за игра си остава смарт телефона и таблета (73%), само че компютрите (47%) и игровите конзоли (13%) също биват употребявани. 47% от „ възрастните геймъри “ споделят, че играят всеки ден, а междинното изиграно време измежду интервюираните е пет часа на седмица.

По отношение на това каква е мотивацията им да играят видеоигри, повече от половината споделят, че това ги освобождава от напрежението и напрежението (57%), а желанието на множеството (97%) е да играят сами, само че и освен. Цели 33% играят също по този начин и онлайн с други възрастни или с децата и внуците си (едва пет процента). Отговорите надвишават 100%, защото интервюираните получават опцията да изберат повече от един отговор.

Пълните резултати на изследването може да видите тук (pdf).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР