Ако сте били като повечето малчугани, навярно сте се правели,

...
Ако сте били като повечето малчугани, навярно сте се правели,
Коментари Харесай

Пръст, която се яде! Прочиства токсините, понижава кръвното и холестерола

Ако сте били като множеството малчугани, вероятно сте се правели, че ядете „ торти от тиня ” или даже сте опитвали кафявите хрускащи сред зъбите „ сладкиши ” понякога. Макар че малко пръст на никого не е навредила, някои типове почва са по-полезни от други.

Често назовавана  диатомит или Директива за птиците, диатомичната пръст е сивкава, подобно на талк вещество, която в действителност съдържа фосилизирани (вкаменени) остатъци от едноклетъчен морски планктон, прочут като диатомея, съдържащ скелети, построени от 84 % силиций и 20 други минерали.

Когато се усили 7000 пъти, диатомичната пръст наподобява като мъничките кутийки на медна пита.
 

Тя се добива от пресъхнали езерни дъна, чиято възраст е хиляди години и поради това диатомитът има безкраен период на валидност стига да е в изсъхнало положение.

Според Агенцията за храните и медикаментите (FDA), хранителният клас диатомична пръст се смята „ общо взето за безвреден ”, дори за деца, бременни и кърмачки. Само е нужно да се пие повече вода.

 

Освен че съдържа прекалено много силициев двуокис, диатомичната пръст има по този начин следните свойства:

Много мощен негативен заряд; работи като магнит за привличането на нездравословни субстанции
Много е твърда – в действителност тя е оценена на 7 по скалата за неотстъпчивост, в която диамантът е 9

Диатомичната пръст е известна най-много със способността си естествено да убива инсекти и вредители като бълхите (включително чревни паразити). Тъй като е толкова мощна, колкото е и остра, тя елементарно пробива екзоскелета на насекомите на микроскопично равнище – това ги кара да се обезводнят и загинат.

 

Забележка: Хората и животните остават незасегнати от нея. Не забравяйте, че

физическо деяние убива насекомите, не химическо. По причина на това диатомичната пръст не ни наранява.

Следват пет в действителност потребни способи за потребление на тази естествена и икономична субстанция за изцяло здраве и богатство.

 

Прочистване с диатомит:

Понеже диатомичната пръст има доста висок негативен заряд, тя елементарно се прикрепя към нездравословните неща като отрови, вируси, тежки метали, бактерии и даже към радиацията в тялото и ги изхвърля от него. Това я прави доста потребна във всяка стратегия за детоксикация. Докато диатомичната пръст минава през стомаха и храносмилателния тракт, тя притегля и всмуква гъбички, бактерии, вируси, протозоа, пестициди, Е коли, тежки метали и ендотоксини.

Токсините биват хванати от диатомичната пръст и изхвърлени от тялото. Ако има по-големи паразити, те елементарно биват „ нарязани ” и убити от острите й ръбчета. Обаче, диатомитът не убива потребните стомашни бактерии. Докато диатомичната пръст минава през червата, тя в действителност изтърква и почиства стените им. Някои хора, като се подложат на такова ликвидиране в действителност изпитват „ лечебна рецесия ”.

В това положение те може да развият леко инфектиране тъй като имунната система се съживява. С измирането си, паразитите освобождават спомагателни отрови, което може да аргументи гадене, болки и крампи. Също по този начин, паразитите постоянно подслоняват в себе си други паразити, микроби и инфекции, които могат да причинят прибавъчен дискомфорт. Един метод за избягването на това е постепенно да достигнете първо до една чаена лъжичка и по-късно до една супена лъжица в границите на няколко дни или седмици.

 

Диатомитът намалява кръвното налягане и холестерола:

Понеже диатомичната пръст има детоксикиращ резултат върху тялото, тя понижава непознатата за него материя, а наред с това и възпалението. И двете неща могат да допринесат за високо кръвно налягане и да покачат холестерола в кръвта.

Диатомитът стопира ставните болки:

С напредването на годините тялото губи калций и костите отслабват. За жал, в случай че вземате единствено хранителна добавка с калций това няма да поправя или спре този развой, просто тъй като тялото не може да употребява калция без силиций. Всъщност, калцият може действително да форсира приключването на калций от костите и да форсира остеопорозата и други болести, които засягат поддържащите и съединителни тъкани в тялото.

Хората, страдащи от остеопороза намират, че силицият стопира болката и оказва помощ на тялото да се самовъзстановява. Силицият е толкоз сполучлив тъй като една от главните му функционалности е да подава минерали в костите – най-много калций. Учудващ е фактът, че силицият би могъл също по този начин да се трансформира в калций, в случай че това е нужно.

 

Диатомит за напредък на косата:

Силицият е превъзходен за косата и се споделя, че подтиква здравето на скалпа и растежа на косата. Косата е богата на силиций, също като здравите кости, тъй че силицият е витално значим за хубавичко коса. Включването на диатомична пръст в грижите ви за косата е съвършен метод за съживяването на изтощена и повредена коса. Силицият може да помогне и за предотвратяване от оплешивяване, подтиква растежа на косата и прави косата блестяща и мощна.

 

Диатомит за здрава и блестяща кожа:

В Европа диатомичната пръст се употребява в продуктите за здраве и хубост предопределени за кожата, косата, ноктите, костите и ставите. С напредването на възрастта съединителната тъкан се затруднява със задържането на влагата. Силицият оказва помощ за забавянето на този дегенеративен проблем и възвръща жизнеността. Колагенът в огромна степен е построен от силиций и е лепилото, което държи целостта на тялото. При задоволително силиций ние имаме задоволително колаген, с цел да поддържаме младежкия си тип. Освен това, силицият оказва помощ при кожни компликации като обриви, акне, екзема, ухапвания от инсекти, както и при пострадвания като измръзване и изгаряне.

 

Как да пием диатомична пръст

Понеже силицият се разтваря във вода, той елементарно се усвоява от чревните стени. Той няма да се натрупа в тялото, тъй че е нужно да се приема всекидневно. Бъркайте постоянно до момента в който пиете течността, тъй като диатомитът се утаява на дъното.

Диатомичната пръст е много безвкусна, тъй че бихте могли просто да я разтваряте във вода или сок. За да не се усеща песъчливата й конструкция, изключително от дребните деца, бихте могли да им я давате в смутита или с кисело мляко. Ако усетът й в действителност не ви харесва, пробвайте се да я пиете в кокосова вода с добавена 1 ч.л. натурален мед.

За възрастни, започнете с 1 ч.л. в течност. За деца, започнете с 1/4 до 1/2 ч.л. според от размера. Разбърквайте добре и пийте по един път дневно.

След приема на диатомит в чаша течност, изпивайте по още една чаша вода и повишете приема си на вода денем. Пиенето на диатомична пръст може да ви кара да изпитвате жадност, също така пиенето на повече вода ще спомогне за изхвърлянето на нечистотиите от тялото ви.

Бавно повишете дозата до 1 с.л. дневно за възрастни и до 1 ч.л. за деца.

При по-сериозни случаи, започнете с приемането на 1 с.л. диатомична пръст във вода всеки ден. Ако е належащо, повишете количеството до 2 или 3 с.л. Забавете процеса на увеличение на количеството, в случай че усетите детоксикираща реакция.

Някои хора изпитват нараснала сила, тъй че не се предлага пиенето на диатомична пръст преди лягане.

Забележка: Винаги пийте хранителен клас диатомична пръст тъй като другите форми не се смятат за безвредни за консумация. / lekuvai.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР