Ако станеш трън в очите на властта или на приближените

...
Ако станеш трън в очите на властта или на приближените
Коментари Харесай

МВР и прокуратурата са готови за нула време да те „сглобят“

Ако станеш бодил в очите на властта или на доближените й, дупе да ти е крепко. Върху теб като гръмоносен облак ще се сгромоляса страната. А законът ще се приложи с цялата му суровост, че и малко от горната страна. Доказателства за това, колкото щете. Историята с „ бития “ публицист Димитър Върбанов в склада за храни във Велико Търново е най-пресния образец, че обстоятелствата и истината са без всякакво значение за проверяващите. Животът, здравето и престижът на засегнатите, също.
Около случая с Върбанов следват въпрос след въпрос. Защо Министерство на вътрешните работи и прокуратурата пристъпиха към арести и обвинявания преди да са изгледали камерите? Защо не са взели поради показанията на няколко индивида, работещи в склада, а са се доверили единствено на думите на журналиста? Защо не са събирали доказателства в интерес на едната и другата страна, както изисква законът? Какво щеше да стане, в случай че камерите ги нямаше и може ли почтени хора да го отнесат?

Психолозите сигурно имат към този момент пояснение за болните упоритости на един юноша да блесне пред обществото с неистина и операция. И по-добре ще е те да ни опишат за това. Проблемът обаче е в това, че държавните институции могат с лекост да бъдат подведени. Нещо повече, става известно, че всеки гамен може да ги въвлече да извършат закононарушения, за които по-късно никой няма да бъде осъден. А цената на този произвол е доста висока-най-често човешки ориси.

Заради гафа, на прокуратурата й се наложи да се извинява за грешката си с Димитър Върбанов. Тя се извиняваше и след ареста на тримата „ убийци “ на корпулентния предприемач Делян Пеевски, помните ли?! От напрежение, един от „ уличените “ влезе в болница и по знамение оцеля. Безумието беше, че държавното обвиняване тогава заложи целия си престиж на един неизвестен очевидец.

Делата по тази скица не са едно и две. И за всички е ясно, че властта си е изфабрикувала съвременна форма на гнет. Мишената, и да не влезе в пандиза, отново го отнася. Душат го бавно-арести, медиен линч, белезници, камери, запори на сметки и парцели, гонене на околните. Безумието е, че за „ терористите “ това безчинство е освен безвредно. Оказва се професионално здравословно. Защото, в случай че извършват напътствията „ от горната страна “, стремително се издигат в кариерата.

Подобни сюжети се разиграват сега и против предприемачите Ветко Арабаджиеви и Миню Стайков. Ако са прекрачили законите, дано да си получат заслуженото. Но по какъв начин да си разбираем, че малко измежду европредседателството, затвориха хотел „ Маринела “, в който бяха настанени височайшите посетители. Управляващите всекидневно се хвалеха, че ограниченията за сигурност са на международно равнище. Това значи, че ДАНС, Министерство на вътрешните работи, разузнаване би трябвало да са се постарали оптимално, с цел да подсигуряват за мястото за отмора и сън на височайшите посетители. В тази връзка е резонно да попитаме дали ДАНС са били наясно с грефховете на фамилия Арабаджиеви, в които през днешния ден прокуратурата ги упреква?

Фрог разполага с информация и доказателства за това по какъв начин предприемач от огромен регионален град е подложен на прокурорски гнет. Много скоро медията ни ще огласи за този случай. В безсилието си, държавното обвиняване е стигнало до там да притиска наказани лица да лъжесвидетелстват против „ целта “, което единствено по себе си е закононарушение. За да смачкат упорството им, че не са съгласни да омаскаряват почтени, в сюжета са включени локални служители на реда и чиновници на министерство на правораздаването. Колкото и да си ербап, рано или късно ще те огънат.

Много по български е да си мислим, че всеки ще се избавя поединично. Спасението, обаче не е единствено в това да оцеляваме някак си. Защото всяко извоювано дело против България в Страсбург, бърка и то крепко в нашия джоб. А сумите, които би трябвало да „ заличат “ безобразията на полицията и прокуратурата от дълго време са надхвърлили милиард.

Невена Миткова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР