Ако срещнем лицето или гласа си в AI-генериран YouTube клип,

...
Ако срещнем лицето или гласа си в AI-генериран YouTube клип,
Коментари Харесай

Можем да искаме сваляне на YouTube клип, ако се ползва AI образът ни

Ако срещнем лицето или гласа си в AI-генериран YouTube клип, можем да желаяме премахването му, заяви TechCrunch. Видеоплатформата е въвела тази алтернатива в политиката си за нарушавания на поверителността предишния месец.

Ако даден клип употребява " изкуствен интелект за смяна или основаване на синтетично наличие, което наподобява или звучи като вас ", можем да пуснем тъжба и платформата ще изпрати известие до качилия видеото.

Ако той не го махне до 48 часа, YouTube стартира инспекция. Няколко фактора ще дефинират дали ще бъде утвърдено премахването - дали наличието е модифицирано, или е изцяло синтетично, дали това е указано категорично, елементарно различим ли е съответният човек и дали облиците са реалистични.

Също по този начин ще се преценя дали не става дума за подигравка, или ирония - или пък е обликът на обществена персона. Особено в случай че въпросната обществена персона е илюстрирана като участваща в " сензитивно държание " - закононарушение, реклама на артикул или политически претендент. Последната мярка е изключително основна поради изборите по света и тези в Съединени американски щати, в които към този момент има сигнали за прилагане на deepfake наличие.

Ако бъде открито нарушаване, можем напълно да премахнем видеото, или да изберем размазване на лицата. 

YouTube не разгласи смяната на разпоредбите обществено, само че загатна за нея по-рано тази година със следното заричане:

" Паралелно, както към този момент обявихме, продължаваме да работим по обновен развой за дискретност, който да разреши на хората да изискат унищожаване на наличие, генерирано с изкуствен интелект или друго синтетично или променено наличие, което симулира разпознаваемо лице, в това число тяхното лице или глас. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР