Ако спечеля доверието ви, ще мобилизирам всички ресурси, за да

...
Ако спечеля доверието ви, ще мобилизирам всички ресурси, за да
Коментари Харесай

Шефката на комисията по образование в ЕП: Отговорите на Илиана Иванова бяха отлични

Ако печеля доверието ви, ще активизирам всички запаси, с цел да реализира задачите си, сподели кандидатката за еврокомисарОтговорите на претендента за идващ български еврокомисар Илиана Иванова на взаимното чуване през днешния ден пред две комисии на Европейския парламент в Брюксел бяха отлични. Това съобщи ръководителят на парламентарната комисия по просвета и обучение Забине Ферхайен.

„ Екологичен потенциал е в основата на моята ангажираност от годините ми като евродепутат още от 2009 година. Благодарна съм за отношението и разговора, които имах с вас. Европа към този момент бе изправена пред голям брой рецесии и дейностите трябваше да са бързи. Благодарности на Мария Габриел, тя направи доста. Ако печеля доверието ви, ще активизирам всички запаси, с цел да реализира задачите си “, сподели Илиана Иванова по време на чуването.

Тя разгласи, че ще работи за постоянен и задоволителен бюджет.

По мотив нарастването на прозрачността Иванова акцентира, че процесът е непрекъснат и за него би трябвало да се грижим непрестанно. „ Готова съм да прегледам благоприятни условия “, сподели тя.

„ Ако печеля вашето доверие, ще дам обещания единствено за това, което съм сигурна, че ще реализира. Най-смирено ви апелирам за светлината на вашето доверие “, сподели Иванова.

По думите й страните членки не могат да бъдат накарани да влагат 3% от бюджета в развойна активност, само че би трябвало да бъдат уверени, че това е добре за тяхното бъдеще.

„ Трябва да обединим всички средства за достъп до високи достижения в целия Европейския съюз. Винаги е добре да се опростят процедурите, с цел да понижим % на неточности. Европейският център за нововъведения също е значим инструмент за рискови европейския предприятия. Крайно време е да гледаме на „ Хоризонт Европа “ като опция за водеща роля на Европейски Съюз в международен мащаб “, уточни тя.

По нейните думи бюджетът на Европейски Съюз за научни проучвания в никакъв случай няма да бъде задоволителен, само че е значимо всяко вложено евро да носи спомагателни изгоди. Тя разясни, че Европейската комисия би могла да дава рекомендации за промени в страните от Европейски Съюз и една от опциите е това да се прави през проектите за икономическо възобновяване от пандемията. Вложенията в просвета оказват помощ за повишение на икономическия напредък – в случай че не ги създадем в този момент, загубите ще бъдат обилни, означи Иванова.

Ще насоча старания в поддръжка на културното разнообразие, това е съществена европейска полезност и явен белег на нашия европейски метод на живот, съобщи тя. По нейните думи е значимо поддръжката за Украйна да не се бави, като се насочи за възобновяване на разрушената инфраструктура. Иванова уточни, че би работила за бързото откриване в Киев на посланичество на програмата „ Хоризонт Европа “, както и на център за нововъведения.

Със страдание следя ограничението на опциите на младежите да вземат участие в европейските просветителни стратегии, съобщи тя във връзка решенията на унгарските управляващи, свързани с активността на университетите в страната. Следя разговора на Европейска комисия с Будапеща. Знам, че договарянията не напредват. Би било тъпо достъпът да не бъде възобновен. Бих се постарала да бъда част от решението, да дам повече обяснения, в случай че унгарските управляващи имат потребност. Диалогът би трябвало да се резервира в търсене на решение, младежите не би трябвало да бъдат заложници на тези събития, настоя тя.

Ако чуването бъде сполучливо, кандидатурата ще бъде гласувана от Екологичен потенциал идната седмица на сесия в Страсбург.

Предвижда се Иванова да бъде еврокомисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта. Тя ще бъде оценена от комисиите на Екологичен потенциал по индустрия, проучвания и енергетика и по просвета и обучение.

Веднага след чуването на съвещание при закрити врата ръководителите на двете парламентарни комисии и представителите на политическите групи ще изготвят своята оценка, се отбелязва в известие на Екологичен потенциал. Тази оценка ще бъде предадена на ръководителя на Екологичен потенциал и на ръководителите на политическите групи. Предвижда се на следващия ден да бъде оповестена заключителната оценка.

В навечерието на днешното чуване Иванова отговори документално на 36 въпроса, свързани с активността на еврокомисаря с посочените отговорности.

Илиана Иванова е ученик на Френската езикова гимназия „ Ромен Ролен “ в Стара Загора, магистър по Международни стопански връзки от Икономическия университет във Варна и по Глобално ръководство от Арисонен държавен университет в Аризона, Съединени американски щати. От 2009 до 2012 година тя бе евродепутат от ГЕРБ, а от 2013 година бе назначена за българския представител в Европейската счете палата. Ако бъде утвърдена за еврокомисар, Илиана Иванова ще поеме функционалностите на досегашния български представител в Европейската комисия Мария Габриел, заела поста на вицепремиер, министър на външните работи и ротационен министър-председател.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР