Ако спазваме стриктно мерките, които въвеждаме от 7 септември, които

...
Ако спазваме стриктно мерките, които въвеждаме от 7 септември, които
Коментари Харесай

Кацаров допусна: Пълен локдаун при неспазване на мерките!

„ Ако съблюдаваме прецизно ограниченията, които вкарваме от 7 септември, които не са крайни, а са доста добре подбрани, може скоро да се освободим от някои или от множеството от тях. Ако не ги съблюдаваме обаче, може да стигнем до доста по-строги ограничения, в това число и до цялостно затваряне “, това съобщи служебният здравен министър Стойчо Кацаров по БНР. Според него контролните органи в страната и сега съблюдават дали ограниченията се съблюдават. „ Хората, които стачкуват против ограниченията, имат съображение за това, доколкото прекъсването на работа ги лишава от приход и прехранване. Тези хора би трябвало да бъдат обезщетени и държавното управление има подготвеност за това. Можеше изобщо да не се стига дотук, в случай че имунизацията у нас беше всеобща. Но казусът не е подобен и ние действаме съгласно обстановката “, сподели още той.

„ Между 94 и 96 на 100 от хоспитализациите от ковид в България са на неимунизирани хора. Същото съответствие е и при смъртните случаи. На хората, които споделят, че смъртни случаи има и при имунизираните, давам отговор: Смъртните случаи измежду имунизираните са 1 на 1000. А измежду неимунизираните на 100 заболели умират четирима. Това е с 40 пъти повече. Първоначално се смяташе, че имунизациите ще предпазят от предаване на заболяването. Оказа се, че не пазят в цялостна степен, само че в голяма степен защищават от тежко протичане и гибел “, разяснява още служебният здравен министър.

Според него идните ограничения са задоволителни. Те са такива, каквито подхождат на обстановката ", заяви той.  " Целта на ограниченията е да понижим натиска върху лечебните заведения и да избегнем претоварването на лекари, сестри, санитари, които работят с Covid заболели, с цел да не се стигне до грозните обстановки от предходната година, когато имаше умиращи заболели пред входа на лечебните заведения, тъй като няма къде да бъдат признати. това няма да го допуснем! ".

Д-р Кацаров съобщи, че е притеснителна смъртността при инфектираните с ковид:  " Смъртността е директно обвързвана с имунизирането на възрастните хора Затова имунизацията на възрастните е мой приоритет, само че преди този момент не беше по този начин при започване на имунизационната акция - те бяха сложени в 4 група за имунизиране ", съобщи той.

Той упрекна някогашният министър председател Бойко Борисов, че еднолично е решил да спре имунизацията с " Астра Зенека ", след което я е разрешил, само че вследствие на това в този момент няма искащи да се ваксинират с тази ваксина:  " Имаме контрактувани 4,5 млн. ваксини и никой не желае да се имунизира с тях ".

По думите на здравния министър страната се е провалила с метода, по който е управлявала процеса на имунизиране през цялото време:

" Това докара до основаване на отрицателни настройки по отношение на имунизациите, които в този момент е доста мъчно да бъдат преодолени.... Липсата на задоволително имунизирани хора е разликата сред нас и европейските страни. Затова при нас леталитетът е по-голям. Там има повече инфектирани хора, само че по-малко умряли, при нас е противоположното - не чак толкоз доста инфектирани, само че повече умряли ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР