Ако смятате да се ограничите само с приема на една

...
Ако смятате да се ограничите само с приема на една
Коментари Харесай

5 хранителни добавки, които трябва да приема всеки

Ако смятате да се ограничите единствено с приема на една добавка, множеството специалисти оферират това да е рибеното масло. С какво е потребно то?

Рибеното масло е доста потребно заради съдържащите се в него незаменими мастни киселини EPA и DHA. Тези съединения са част от външния пласт на всички кафези в организма ни, усъвършенстват предаването на сигналите или „ известията ” сред клетките. От практическа позиция това значи, че за сила тялото стартира да употребява повече запасите от мазнини, в сравнение с глюкозата, получена от въглехидратите. Освен това усъвършенства се инсулиновата сензитивност и се покачва метаболитната скорост.

Съществуват доказани научни доказателства, че рибеното масло има висок термичен резултат, увеличавайки броя на изгорените от тялото калории по време на храносмилането. Например съгласно едно изследване измежду мъже, които са нараснали потреблението на рибено масло от 0,5 грама на 3 грама дневно в продължение на 2 седмици, термичният резултат се е нараснал с 51%.

Рибеното масло е належащо и за обезвреждане на възпалителните резултати на модифицираните растителни масла, като соево или царевично, употребявани в огромни количества от хората в развитите страни,пише здраве.то. Тази съществена хранителна добавка спомага за възстановяване на хормоналния баланс и когнитивната функционалност, понижава риска от дегенеративни мозъчни болести, като заболяването на Алцхаймер и покачва устойчивостта към напрежението.

Колко рибено масло би трябвало да одобряваме?

Оптималната доза е 1-3 грама ЕРА и DHA на ден. Качеството на добавката е доста значимо, защото данните демонстрират, че при доста марки рибено масло се продава негоден или даже нечист артикул, който не дава отговор на информацията, посочена на етикета. За да ревизирате дали е прясно, би трябвало да сдъвчете една капсула, когато отваряте нова опаковка. Безопасното рибено масло има мек усет, разваленото – кисел.

Съществуват още няколко критерия и рекомендации за потреблението на тази хранителна добавка:

За да се преборите с остро инфектиране, приемайте рибено масло с висока централизация на EPA.

За възстановяване на когнитивната функционалност и тази на мозъка изберете рибено масло с висока централизация на DHA.

Комбинацията от EPA и DHA в съответствие 3:2 е най-хубава за цялостното възстановяване на здравето.

Много научни проучвания демонстрират, че здравословното равнище на витамин D в нашето тяло е най-лесният метод за попречване на редица болести и контузии. Витамин D (да не се бърка с Calcium-D3 Nycomed) способства за дейното дългоденствие и здравословно усъвършенстване на организма. Нека разгледаме за какво тази хранителна добавка е толкоз значима и механизмът й на въздействие върху организма.

Резултатите от голям брой изследвания през последното десетилетие неразривно свързват недостига на витамин D с нараснал риск от сърдечносъдови болести, утежняване на когнитивните функционалности и затлъстяване. Ето единствено няколко аргументи за приемането на витамин D:

Определено равнище на витамин D в нашето тяло е належащо за естественото действие на имунната система и, което е значимо, здравословните индикатори на тази дейна хранителна добавка служат като гаранция за попречване на контузии и фрактури на опорнодвигателния уред.

Витамин D се свързва с мускулната мощ. Например съгласно едно скорошно изследване, възрастните, които са с наднормено тегло и са приемали витамин D в композиция с стратегия за силово образование, доста са нараснали своята избухлива мощ спрямо тези, които не одобряват хранителни добавки.

Витамин D е основен фактор за оптималния състав на тялото, защото поддържа равнището на метаболизма и предотвратява проникването на мазнини в мускулната тъкан.

Витамин D е потребен за попречване на доста типове рак, в това число сарком на белия дроб, на гърдата, на дебелото черво и простатата. При рак на белия дроб, приемането на витамин D може да помогне за обезвреждане на нарасналото равнище на ензима, обвързван с развиването на нападателни тумори в организма.

Хората с недостиг на витамин D покачват риска от меланхолия и други нарушавания на настроението и мозъка. Може би това се дължи на обстоятелството, че витамин D усъвършенства метаболитните процеси в невроните и защищава мозъка от окислителна недъгавост.

Колко витамин D би трябвало да одобряваме?

Отговорът не е сложен, защото тази хранителна добавка е добре проучена. Препоръчително е от време на време да се ревизира равнището на витамин D, защото е подложен на сезонни съмнения (добре е да се ревизира на всеки 3-6 месеца). Може да повишите равнищата на витамин D посредством елементарен престой на слънце. Учените предлагат всекидневно да прекарвате минимум 20 минути на слънце сред 10 и 12 часа. Хранителната добавка D3 в количества 2000-5000 интернационалните единици е елементарна опция, когато излагането на слънце е лимитирано.

Магнезият, който постоянно се не помни, визира повече от 300 процеси в тялото, тъй че неговият недостиг може да аргументи пагубни последствия за живота. Обективно заради промени в храненето и утежняване на качеството на почвата, дефицитът на магнезий се следи все по-често. Регистрирано е последователно понижаване на приема на магнезий от 500 mg на ден през 1900 година до настоящето равнище от 225 mg на ден, което е под целесъобразната дневна доза.

Нивото на серотонин в мозъка – вещество, което контролира настроението ни, зависи от магнезия. Механизмът на множеството антидепресанти се основава на нараснало произвеждане на серотонин. Поддържането или повишението на равнището на магнезия в организма е натурален и еднообразно ефикасен метод за решение на доста проблеми.

Магнезият има ясно изразен успокоителен резултат върху нервната система, заради което е толкоз значим за положителния сън и ръководство на напрежението. Липсата на магнезий подтиква нервната система, провокира високо кръвно налягане и усилва напрежението. Магнезият играе роля в отстраняването на кортизола, както и в битката против възпалението.

Известен със способността си да покачва инсулиновата сензитивност, магнезият е основен фактор за поддържане на естествени равнища на кръвната захар. При скок в равнищата на захарта, бъбреците не могат да поддържат равнищата на магнезий и това основава циничен кръг от недостиг на магнезий, който води до диабет.

Имайте поради, че постоянните тренировки усилват потребността от магнезий с 10-20% (главно заради прекалено изпотяване).

Как да ревизирате равнищата си на магнезий?

Известно е, че единствено 0,3% от магнезия се съдържа в кръвта, а останалите – в костите, мускулите и съединителната тъкан. Рутинната серологична кръвна картина е безполезна за оценка на концентрациите на магнезий. Вместо това, би трябвало да извършите разбор на абсолютния брой на алените кръвни кафези. Здравите равнища на магнезий подхождат на цифрата 5.6-6.8 мг/дл.

Какво количество магнезий да приемате?

Учените предлагат 10 мг магнезий на кг телесно тегло на ден. Ключовият фактор е качеството на добавката, защото евтините магнезиеви съединения, като оксид, предизвикват свръхрелаксация на чревния тракт (СОР), което води до нуждата бързо да стигнете до тоалетната. Потърсете магнезиеви добавки под формата на следните съединения: цитрат, малат, глицинат, треонат, таурат, фумарат или оротат. Най-добрият резултат се реализира посредством приемане на разнообразни форми в обособени дози. Например, можете да вземете магнезиев глицинат след утринна подготовка и разбъркан магнезий при последващото хранене.

Витаминноминералните комплекси са потребни хранителни добавки за здравето. Много поддръжници на здравословния метод на живот считат, че получават всички нужни хранителни субстанции от храната. Диетологичните проучвания не удостоверяват това.

„ Повечето хора не получават и не могат да получат оптималното количество витамини от храната ”, пишат създателите на един от обзорите, оповестени в реномираното списание на Американската здравна асоциация. Таблицата от изследването на NHANES през 2010 година демонстрира, че измежду всички възрастови групи в развитите страни, възрастните са тези, които употребяват 21 от най-важните хранителни субстанции по-малко от препоръчваната доза. Недостигът на витамин D и E, както и калий, надвишават 80%, холин, калий и магнезий – 50%. Това не е изненадващо, като се има поради, че междинният гражданин на развитите страни употребява доста висококалорични модифицирани храни с ниска хранителна стойност. Въпреки това, даже при консумирането на цели храни, може да изпитате хранителен недостиг заради следните фактори:

Широкото потребление на пестициди и хербициди в развъждането на високопродуктивни култури, което доста понижава питателните им качества.

Изчерпването на микроелементите в почвата се дължи на актуалните способи на земеделско произвеждане на високопродуктивни култури.

Употребата на медикаменти. Приемането на перорални контрацептиви може да изтощи запасите в организма на доста хранителни субстанции, като Co, Q10, DHEA, фолиева киселина, магнезий, триптофан, тирозин, витамини В2, В6, В12, С и Е и цинк. И това е единствено върхът на айсберга.

Хроничният стрес намалява равнищата на витамините и минералите доста бързо. Високите равнища на кортизол и адреналин усилват използването и форсират отделянето на витамини А, С, D, Е, К, група В и минерали, в това число магнезий, калций, фосфор, селен, цинк и калий.

Изборът на витаминно-минерален комплекс не е прекомерно сложен, само че би трябвало да сте в положение да го извършите. Съставът на мултивитамините включва доста хранителни субстанции и тяхното качество постоянно е под въпрос. Всички минерали са свързани с други субстанции за непоклатимост. Един от най-лесните способи за понижаване на разноските за произвеждане на такива хранителни добавки е потреблението на минерални соли за свързване. Но минералните соли – карбонати, оксиди и сулфати, се всмукват доста едва. Това може да се избегне, в случай че изберете минерали, свързани с аминокиселините, защото тялото ги разпознава като протеини и елементарно се усвояват. Това може да бъдат таурат, глицинат, оротат, аргинат, лизинат или цитрат.

Имайте поради, че мултивитамините не би трябвало да съдържат доста авансово образуван витамин А (на етикета е посочен като ретинол палмитат или ацетат) и магнезий, защото тези субстанции са токсични в огромни количества. И най-после, фолиевата киселина би трябвало да бъде в биодостъпната форма на тетрахидрофолат, защото другите й форми се всмукват не повече от 50%, а даже и тогава единствено от хора със характерни генни вариации.

И най-после, пробиотиците – едни от най-полезните хранителни добавки. Пробиотиците са бактерии, които живеят в храносмилателния тракт на всеки човек. За страдание екологията, стресът, неправилният метод на живот и използването на антибиотици предизвикват гибелта на потребните бактерии.

За здравословно храносмилане

Пробиотиците оказват помощ за разграждането и усвояването на хранителни субстанции от храната. Те освен оказват помощ на организма да всмуква витамините, минералите и протеините, само че също по този начин имат удобен резултат върху производството на невротрансмитери в храносмилателния тракт, като усъвършенстват когнитивната функционалност.

За намаляване

Пробиотиците поддържат растежа на противовъзпалителната микрофлора в червата, което спомага за понижаване на мазнините. Например вследствие на японско изследване се оказва, че след повишение приема на пробиотици за 4 седмици, размерът на талията понижава с 8,2%. Учените считат, че пробиотичните артикули спомагат за понижаване на мастната тъкан вследствие на общо усъвършенстване на метаболизма и повишение на противовъзпалителните сигнали – адипонектин.

За детоксикация

Пробиотиците заместват патогенните бактерии и усъвършенстват способността на организма да отстранява продуктите от разлагането и непознатите субстанции. Те също по този начин предотвратяват увреждането на черния дроб и други органи от алкохола, антибиотиците и болкоуспокояващите.

Ключовият фактор при избора на пробиотик е живата микрофлора, съдържаща се в продукта. Изпийте цялото наличие на пробиотика преди датата на приключване на периода му за валидност, обърнете особено внимание на изискванията за съхранението му.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР