Ако смятате, че можете да си купите натурален сок в

...
Ако смятате, че можете да си купите натурален сок в
Коментари Харесай

„Натуралният” сок в кутии е 100% измама! Дори и най-скъпите, са пълни с консерванти, подсладители и гуми

Ако смятате, че можете да си купите естествен сок в комерсиалната мрежа, това е цялостна илюзия. Предлаганите като „ 100% ” естествен артикул плодови питиета в действителност са примес от оцветители, консерванти, Е-та и подсладители, безапелационни са специалисти.

Едни от най-скъпите сокове, предлагани като натурални, в действителност са разперен концентрат. Естествен плод има рядко, а кутията е цялостна с нездравословни Е-та и естествената съставна част стевия от време на време дава отговор на истината. Въпреки че портокаловият сок в действителност се прави от плод, той се пастьоризира на температура от 95 градуса. Това убива множеството микроорганизми, които биха ускорили процеса на повреждане. В същото време обаче се разграждат близо 80% от всички витамини и потребни субстанции, съдържащи се в цитруса.

След термичната обработка, портокаловият сок се цялостни във вакуумирани варели, с цел да няма контакт с О2, който също би ускорил развалянето. В тези варели сокът може да престои без да ферментира, само че за сметка на вкусовите и ароматни качества. Процесът на обработка унищожава потребните витамини и субстанции и утежнява вкусовите качества на портокаловия сок. Варелите със сок се внасят у нас, където още веднъж се отварят и се прибавят изкуствено основани овкусители, оцветители, ароматизатори. Често се прибавя и захар, или други подсладители като фруктозен сироп, които са по-вредни и от захарта.

Не вярвайте и на рекламите за „ късчета плодове ”, тъй като това са просто добавени гуми, сходство на плод. Така въпросните „ натурални ” сокове в действителност няма по какъв начин да бъдат натурални, тъй като не е допустимо да имат продължителност по една година. Дори сокът да е изработен от същински плод, обработките са толкоз нападателни, че се губят всички потребни субстанции.  В България е въведено условието единствено същинските сокове да съдържат надпис „ сок ” на етикета и по тази причина съвсем на нито една кутия няма да намерите надписа. Ето и какво можем да създадем, с цел да избегнем нездравословните питиета, от които с изключение на всичко останало се получават и киселини – най-добре е изобщо да не се купува сок в кутия, а да се влага в сокоизтисквачка, в която сами да си създадем същински фреш!
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР