Ако смятаме, че ще имаме севернокорейски нов лидер, който ще

...
Ако смятаме, че ще имаме севернокорейски нов лидер, който ще
Коментари Харесай

Цветанов сравни Румен Радев с лидера на Северна Корея

" Ако считаме, че ще имаме севернокорейски нов водач, който ще се назовава Румен Радев, аз не бих желал българският президент да бъде въплъщение на опълчването и на разделянето на нацията. " Това сподели водачът на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, представен от " 24 часа ".
" Президентът, по конституция, въплъщава обединяването на нацията. Това е следващият систематичен опит на президента да неглижира и да опълчва институциите, и да не зачита всички разнообразни отзиви, които излизат в общественото пространство. Зад ГЕРБ и Парламентарната група на ГЕРБ, която съставлява 1 100 060 гласа, би трябвало да бъдат почетени, както ние изпитваме почитание и почит към президентската институция, тъй като, дали ни харесва, или не, той е законно определеният президент ", сподели още Цветанов.
Думите му бяха във връзка изявлението на Румен Радев по-рано през днешния ден.
" Очаквах министър председателят да озапти беквокалите в Народното събрание. Това не се случи, те пеят все по-високо и все по-фалшиво. Освен това следя от всички дейности на партия ГЕРБ или министър председателят губи надзор върху партията си, или я предизвиква в борбата против мен. Вече не виждам потребност от такава среща (с премиера).
Освен това Радев сподели, че се води борба. " Води се тази борба, само че считайте, че откакто я търсят, ще я получат. Това, което ме смущава повече не е тази борба, а всички процеси, които стават в страната, на фона на идното европейско председателство. Не по тази причина дали то ще бъде сполучливо или не, считайте, че най-после ще бъдем потупани по гърба - такава е практиката. Притеснява ме методът, по който гледаме на него и това, което желаеме да извлечем от него. Мисля, че ръководещите гледат на това председателство като на някаква омерта, която да легитимира успокоение от вътрешната страна и легитимация извън ", уточни Радев.
Според Цветан Цветанов, с последното изявление президентът е отправил укор и към Европейския съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР