Ако Словакия предостави на Украйна своите снети от въоръжение изтребители

...
Ако Словакия предостави на Украйна своите снети от въоръжение изтребители
Коментари Харесай

Словашки министър: Ако дадем нашите МиГ-29 на Украйна, получаваме $900 млн.

Ако Словакия даде на Украйна своите снети от въоръжение изтребители МиГ-29, тя ще получи финансова отплата в размер на 900 милиона $ от съдружниците си, съобщи словашкият министър на защитата Ярослав Над, представен от осведомителния портал pravda.sk и ТАСС.

" За изтребителите си Словакия би получила от Съединени американски щати и други съдружници 900 милиона $ под формата на пари в брой и военно съоръжение ", заяви министърът. Той добави, че членовете на словашкото държавно управление считат, че най-хубавото решение би било изтребителите да се дават на Киев. 

Над заяви през вчерашния ден, че кабинетът може да вземе решение за изпращането на изтребители МиГ-29 в Украйна на някое от идните съвещания. Премиерът Едуард Хегер изрази убеденост, че Киев ще получи военните самолети. Въпросът е бил разискван от комисията по защита и сигурност към словашкия парламент.  На днешното държавно съвещание не е било взето сходно решение, съобщи ТАСС, като се базира на словашкото радио.

По данни на словашки медии страната разполага с 11 изтребителя МиГ-29, 10 от които биха могли да се изпратят в Украйна, а един да бъде за защитаван като музеен експонат.

Българска телеграфна агенция
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР