Ако след вкусна вечеря в хранопроводa ви имате усещане за

...
Ако след вкусна вечеря в хранопроводa ви имате усещане за
Коментари Харесай

Какво трябва да направите, когато имате киселини

Ако след вкусна вечеря в хранопроводa ви имате чувство за парене – това може да са киселини. Не се втурвайте да ги " гасите " със сода – защото можете да усложните казуса. А на по-късен стадий да си докарате и гастрит.

Също по този начин това възприятие постоянно се следи и при пациенти, страдащи от язва, продължителен холецистит, холелитиаза и други болести. Трябва също да се има поради, че чувството за парене зад гръдната кост може да бъде първи сигнал за болест на сърдечно-съдовата система, а не на храносмилателната.

Болката също може да е присъща за ангина пекторис и от време на време поражда с повишение на кръвното налягане. В подобен случай може би е време да се изследвате.

Появата на киселини се предизвиква от така наречен рефлукс - назад връщане на стомашното наличие към хранопровода.

Ако тялото работи обикновено, то след прекосяване на храната през сфинктера той се стяга. Ако обаче той е отслабен, храната се връща назад. Лигавицата на хранопровода е беззащитна пред разрушителното деяние на подобен агресор. Чувствайки офанзивата на горящо вещество, тя реагира с мъчителни импулси.

Разтягането на сфинктера постоянно се случва при преяждане. Пълният корем е обтегнат и диаметърът на мускулите се усилва. Ясно е, че " пандизът " към този момент не може да се оправи със своята функционалност. Същото се случва, когато стомахът се деформира от газовете от някои питиета - бира, лимонада.

В допълнение, киселини могат да се предизвикат от храна и медикаменти, които нервират лигавицата или покачват киселинността на стомашния сок; прочувствен стрес и нервно напрежение; нараснало налягане в коремната празнина (например от покачване на тежести или по време на бременност); Операция на стомаха или престой в болница с катетър, подложен в стомаха (в рамките на 4-5 дни).

Ако киселини се появяват понякога, нормално лекарите предлагат медикаменти, които понижават производството киселина в стомаха (ранитидин, омепразол, фамотидин.

Експертите също по този начин поучават да се понижи резултатът от провокиращите фактори:

- Ограничете потреблението на черен чай, кафе, захар, цитрусови плодове, домати, лук, чесън, краставици, зеле (включително кисело зеле), репички, ряпа, гъби, осолени и мариновани зеленчуци;

- Опитайте се да спрете да пушите;

- Не носете прекомерно тесни рокли, затегнати колани, корсети, и облекла, които притискат стомаха;

- избягвайте наклоняването на тялото незабавно след хранене;

- в случай че приемате някакви медикаменти, чиито нежелани реакции са киселини, консултирайте се с доктор. Може да е належащо да ги промените, да намалите дозата или да вземете по едно и също време артикул, който пази стомашната лигавица.

Също по този начин, лекарите не предлагат пиенето на сода, то единствено краткотрайно понижава дискомфорта и по-късно неприятното възприятие се връща. Когато содата навлезе в стомаха, образува въглероден диоксид, нервира мукозната мембрана и предизвика нараснало произвеждане на солна киселина (след 1-2 часа). Ето за какво, в случай че за пръв път почувствате неприятно чувство за парене - пийте 2-3 таблетки деен въглен.

Ако постоянно имате киселини, не забравяйте да се консултирате с доктор. Тъй като може да развиете и затруднение - езофагит.

Може да опитате да се отървете от неприятното чувство за киселини с национални средства.

1. Разтворете във варена вода 1 с. л. нишесте или 2-3 с. л. Сок от настърган картоф и пийте постепенно.

2. Вземете малко изсъхнал грах и ги изгълтайте като бонбони.

3. Чаят също оказва помощ против киселини. Пийте на дребни порции за един час.

4. Изпийте няколко глътки топла преварена вода. Това ще помогне за понижаване на концентрацията на киселина и за „ измиване “ на наличието на стомаха от стените на хранопровода.

5. Приготвяне на билкова запарка: във вряща вода сложете 20 гр. жълт кантарион, 20 гр. листа от живовляк листа и 5 гр. цвят от лайка. Приема се по 1 супена лъжица три пъти на ден.

6. Друг вид: Във вряща вода сложете 1 ч. л. Настърган корен от джинджифил и оставете за 2-3 часа. Вземите 2-3 супени лъжици 1-2 пъти на ден след хранене за една седмица./zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР