Ако ситуацията с разпространението на коронавируса се влоши, следващата стъпка

...
Ако ситуацията с разпространението на коронавируса се влоши, следващата стъпка
Коментари Харесай

Връщат маските на повече места при влошаване на COVID ситуацията в страната

Ако обстановката с разпространяването на ковид се утежни, идната стъпка ще е да се вкара носенето на маски на повече места като градския превоз, комерсиалните и културни обекти. Това изясни в предаването " Карай напряко " по " Нова " основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.
 Отново над 1000 са случаите на COVID-19 у нас
Отново над 1000 са случаите на COVID-19 у нас

Починалите са шестима

" В София ще се стигне и до втори стадий на ограниченията, тъй като растежът е огромен. Няма ограничения, които да плануват ограничение на придвижването на хората или спирането на работа на някои структури. Не мисля, че ще стигнем до такава степен ", продължи специалистът.

Според него, вирусът от ден на ден придобива характерностите на сезонен грип, само че въпреки всичко COVID-19 остава непредвидим за специалистите. Според него в случай че имаше покритие от

" Вирусът се предава по-леко и бързо, само че и протича и по-леко, с по-малко затруднения. Дори и при по-висока заболеваемост, мисля, че можем да изкараме много по-добро лято съпоставяне с предходните 2 години ", сподели доцент Кунчев.
 Ангел Кунчев: Да не се нагнетява напрежение от летния пик на COVID-19
Ангел Кунчев: Да не се нагнетява напрежение от летния пик на COVID-19

Въпросът е какво ще се случи през септември месец

Припомняме, че противоепидемични ограничения ще бъдат въведени от 18 юли в райони, които са във фаза 1 от Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19. Към момента това са към една трета от страната - София, Варна, Бургас, Добрич, Враца и Перник. Кунчев тогава обаче уточни, че растеж има и в други райони и е " явно за всички, че стартира вълна ".

Мерките включват носене на маски в здравни, лечебни и обществени заведения, по опция - работа от разстояние и оптимален опит за съблюдаване на разстояние от 1,5 метра.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР