Ако си против авторитаризма, корупцията и войната в Русия и

...
Ако си против авторитаризма, корупцията и войната в Русия и
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: Навални в затвора, Пригожин - в Беларус със снети обвинения

Ако си срещу авторитаризма, корупцията и войната в Русия и в случай че не те отровят с новичок, отиваш задълго в пандиза. Като опозиционния водач Алексей Навални. Ако обаче се опиташ сполучливо да свалиш властта с военна мощ и склониш в 12 без пет да не го правиш, смъкват обвиняванията против тебе и отиваш в другарска страна - да речем в Беларус. Посредничеството на нейния президент Александър Лукашенко приключи похода на наемниците на Евгений Пригожин към Москва късно нощес с унизително за Кремъл и обезпокоително за света съглашение, което сложи под огромна въпросителна до неотдавна неоспоримия надзор на Владимир Путин над Русия с всички произлизащи от това тревожни въпроси.

Междувременно в България изгоря следващият склад със специфична продукция на един от дълго време " набелязан " търговец на оръжие - оживелия от отравяне Емилиян Гебрев, който твърди, че от 2014 година не изнася нищо за Украйна. 

Бойците на Частната военна компания " Вагнер ", отпред със притежателя ѝ, започнаха да се изтеглят от окупираните от тях Ростов на Дон и Воронежка област, къпейки се в национална обич.

Американски медии оповестиха, че във Вашингтон са знаели за подготвяния от " Вагнер " бунт, само че мълчали, с цел да не ги упрекна Путин, че са му организирали прелом и с цел да не му спестят унижението. Според интервюирани от АП специалисти макар краткостта на протеста съветският президент е дълготрайният губещ от него - поради разколебаването на увереността в непоклатимата му власт и поради вероятното деморализиране на войската на украинския фронт. Победоносният поход на " вагнеровците " сподели неналичието на задоволително съветски тилови запаси, които да го спрат, написа вашингтонският Институт за проучване на войната в днешния си разбор.

В петербургска медия се появи компромат против Пригожин с доста прочут за българската аудитория сюжет и почерк, само че беше свален след договорката сред Кремъл и наемниците.

" Вагнеровците ", които не са взели участие в метежа, ще могат да подписват контракти с съветското министерство на защитата, а превратаджиите - да отидат в лагерите си или с водача си в Беларус, без против тях да бъдат повдигани обвинявания - поради заслугите им на фронта. Британски военачалник обаче предизвести, че, в случай че са задоволително доста, от страната на Лукашенко те могат евентуално да нападат Киев.

Подробностите за метежа занапред ще излизат на бял свят. Засега съветски военни блогъри приказват за минимум 13 жертви.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР