Ако си пил хлорохин - лекарството, което сега се използва

...
Ако си пил хлорохин - лекарството, което сега се използва
Коментари Харесай

Лекуваш се от COVID-19, шофираш и ти вземат колата, защото си дрогиран - възможно ли е?

Ако си пил " хлорохин " - лекарството, което в този момент се употребява за лекуване на COVID-19 съгласно спецификите на дадени случаи - и по-късно шофираш, при полеви тест може да бъдеш " диагностициран ", че караш под влияние на метамфетамин. Това твърди в свое мнение Българското либертарианско общество (БЛО).
Като доказателство, БЛО препраща към страницата на производителя на тестванията за опиати, които се употребяват в България, където се предупреждавало за подобен непряк резултат.
БЛО обръща внимание на това събитие поради предложенията на основния прокурор Иван Гешев за по-строги наказания за пияни и дрогирани водачи.
От БЛО алармират и за редица проблеми в наредбата, уреждаща процеса по определяне на тези " използвали " водачи. Това към този момент докара до извънредно висок брой неоправдателни присъди за шофиране " след приложимост ", съгласно тях.
Данните за страната ни доста надвишават средноевропейските, а завишаването по отношение на съседите ни от Балканите е в границите на десетки пъти. При полицейските акции по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL), когато в цяла Европа по едно и също време и на инцидентен принцип биват тествани стотици хиляди жители, в България позитивните проби са с 25 пъти повече от Румъния и 75 пъти повече от Полша, предизвестяват от БЛО.
" Нередностите в Наредбата за тестването на водачи са повода да има близо 10 000 " надрусани " водачи за последните 3 години, които изтърпяват условни и ефикасни присъди, а това да не трансформира по никакъв метод смъртността и броя на потърпевшите в ПТП. Просто залавяме неверните хора ", съобщи Димитър Карагегов, създател на идеята Liberty 420.
Примерът с хлорохина не е единствен. Същият уред изрично декларира приложимост на " канабис " при потреблението на изцяло легални и позволени хранителни добавки, даже приложимост на " опиати " в случай че водачът е ял кифла с маково семе. Освен това, при провеждани замервания, въпросната машина, серия 5000, дава огромен брой подправени положителни и подправени негативни проби. След това стартират проблемите. Дори да обжалваш резултата от тестера, до момента в който кръвната проба не види бял свят, книжката ти е отнета, колата – иззета (според новите инструкции на основния прокурор), а против теб виси условна присъда за до 6 години затвор (според новите законодателни предложения), солидна санкция и разходи по дело, обобщава БЛО.
От организацията свидетелстват за най-малко три известни случая на водачи, които дават и слюнчеста, и първа кръвна проби като позитивни за букет от субстанции, които не са употребявали в никакъв случай през живота си. На почтените им се постанова да бъдат оправдани чак след тройна експертиза. Това е по този начин, тъй като нито една от посочените в Наредбата лаборатории не извършва международните стандарти за тестване на наркотични субстанции. Например за приложимост на " канабис " се смята даже 1 нг/мл излишък от метаболит, който може да бъде засечен в това количество даже седмици след инцидентна приложимост. Следи от лекарствени артикули и необятно употребявани медицински упойки, като бензодиазепините, също се откриват в тялото към месец.
Интересен факт е, че от данните, които вътрешният министър Младен Маринов даде на Народното събрание април месец, макар че последните две години са тези с най-вече произшествия, породени от " дрогирани ", става въпрос за не повече от 0,15% от всички ПТП в страната (49 ПТП от 35 131 общо за 2019), твърди БЛО. Останалите 99.85% са зародили без намесата на наркотични субстанции.
Пълната позиция на БЛО можете да разгледате ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР