Ако си измисляме приходи - това е равносилно на взривяване

...
Ако си измисляме приходи - това е равносилно на взривяване
Коментари Харесай

Асен Василев към депутатите: Измислянето на приходи е равносилно на взривяването на бюджета

Ако си измисляме доходи - това е еднакво на взривяване на бюджета. Това съобщи министърът на финансите Асен Василев от парламентарната естрада по време на гласоподаване на бюджета на ДОО.

" Здравейте, сътрудници, в случай че мога по този начин да се обърна към вас. Имам две реплики към изявлението на господин Цонев. Първата имитация е какъв брой спомагателни вноски могат да бъдат събрани до края на годината - става на база на планове на Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт и всички други приходни организации. Ако Народно събрание реши да си измисли доходи, които не съществуват и да тръгне да ги раздава, би трябвало да си поеме отговорността. Трябва да е безусловно ясно тези доходи дали ги има и дали ги няма. Ако тези доходи ги няма - това е еднакво на взривяване на бюджета. Ако измисляме приходите ", съобщи още Асен Василев.

" Отговорността за актуализацията на бюджета на ДОО и на НЗОК е при народните представители и виждаме по какъв начин се извършва. Ние, като държавно управление, сме създали своите оферти, бюджетната комисия употребява разсъдък и калкулатор, тъй че приходите да са равни на разноските и в този момент тези планове не се утвърждават, добави Асен Василев.

" Специалистите са се произнесли, че тези доходи не съществуват и надлежно против тях не може да се вършат разноски. Вашите специалисти гласоподаваха на бюджетна комисия и гласоподаваха. Въпросът ми към вас е за какво не слушате вашите лични специалисти? ", съобщи още министър Василев.

По думите му Законът за бюджета е комплицирана материя и тя би трябвало да бъде решена от хора, които знаят какво вършат.

„ Няма взривяване на бюджета “, отвърна зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев от парламентарната естрада. " Има едни оферти, които са безусловно рационални и са на база на осъществяването на вноските по ДОО ", посочи Цонев.

" Разбирам, че опитът е технология в политиката. Доверете ни се, няма да позволим бюджетът да се взриви. Това, което предлагаме, го има като доходи, като опция за доходи ", сподели още депутатът от Движение за права и свободи.

„ Защо не слушате вашите лични специалисти. Законът за бюджета е комплицирана материя и би трябвало да се вслушате в тях “, обърна се към депутатите финансовият министър Асен Василев в пленарната зала.

Йордан Цонев се обърна към депутатите и съобщи, че щом не са съумели да сформират държавно управление, старите партии ще се коалират.

Министърът взе думата, откакто депутатите одобриха оферти на Движение за права и свободи и на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, които не са съобразени с плановете на държавното управление и на бюджетната комисия. В зала беше утвърдено предлагането на Движение за права и свободи за нарастване на приходната част на бюджета на държавното публично обезпечаване с 200 млн. лв. и предложение на ГЕРБ-СДС за нарастване на приходите и разноските с към 245 млн. лв..

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР