Ако ще говорим за оборудване и за въоръжение, нещата може

...
Ако ще говорим за оборудване и за въоръжение, нещата може
Коментари Харесай

Попов: Ако ще говорим за оборудване и въоръжение, нещата са доста близки до трагичното


„ Ако ще приказваме за съоръжение и за въоръжение, нещата може би не са напълно трагични, само че са много близки до трагичното “, сподели Валентин Попов, председателяна УС на в предаването „ Тази заран “.

След убийството на българския служител на реда на границата, синдикатът изиска.

„ Твърдението, че всички сътрудници, които се командироват на турската граница са добре подготвени и готови за тъкмо този вид работа не дават отговор на истината “, сподели ръководителят на синдиката.

По думите му рискът за чиновниците би трябвало да се сведе до най-малко.

Той разяснява, че образованието на служителите на реда и стрелбите с дълго оръжие няма по какъв начин да се случат с една седмица и добави, че е належащо освежаване и поддържане на знанията.

Реакции в Турция

Случаят с убития български служител на реда на границата се е появил във всички турски медии, сподели журналистът Мехмед Юмер.

„ Това, което виждаме на нашата и по-силно на гръцко-турската граница е резултат от следното нещо – към 78% от бежанците, по последни данни в турските медии, не желаят да се връщат по родните си места. Те желаят да отидат в западни страни. У тях се сътвори страхова неуравновесеност. Ксенофобската изразителност по отношение на бежанците в Турция пораства “, сподели журналистът.

Акцентите там се слагат върху изявлението на министъра на вътрешните работи и информацията за буквите на хипотетичните причинители и ловната пушка с 23 патрона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР