Ако Северна Корея се осмели да използва ядрения си арсенал

...
Ако Северна Корея се осмели да използва ядрения си арсенал
Коментари Харесай

Кошмарен сценарий: Какво ще се случи, ако Северна Корея удари Сеул и Токио?

Ако Северна Корея се осмели да употребява нуклеарния си боеприпас против Суел и Токио, жертвите ще надвишават 2 млн. души . Подобна пагубна прогноза направи в сряда аналитичният уебсайт „ 38 Норт ”, специализиращ в събирането и анализирането на информация за Северна Корея.

Оценката си той основава на изказванията, че КНДР разполага с 25 нуклеарни бойни глави за балистични ракети и те са ориентирани точно против Сеул и Токио. Мощността на нуклеарните глави специалистите от уеб страницата дефинират, че е сред от 15 до 250 килотона.

На базата на тази информация от „ 38 Норт ” са създали няколко разнообразни изчисления според от това дали 20, 50 или 80 % от изстреляните бойни глави ще експлодират. Изчислени са и опциите на системите за противоракетна защита , които понастоящем са сложени в Япония и Южна Корея.

Според най-лошия вероятен сюжет при ядрено-ракетен обстрел от страна на Пхенян могат да загинат общо 2,1 милиона души, а други 7,7 милиона да получат увреждания, пострадвания и друга степен облъчвания .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР