Ако сега плаче баба Стоянка, утре ще плаче цяла България.

...
Ако сега плаче баба Стоянка, утре ще плаче цяла България.
Коментари Харесай

Зам.- министърът на земеделието за мерките за свинете: Нали на Нова година пак ще умрат

" Ако в този момент плаче баба Стоянка, на следващия ден ще плаче цяла България. Мярката е безусловно непопулярна, само че е наложителна. Откакто предприехме тази мярка- няма нови случаи на африканска чума в домашните животни. " Това сподели заместник-министърът на земеделието Янко Иванов.
За случай от с. Безмер, в който стара жена пита по какъв начин да заколи бременна майка свиня, той добави, че " тази жена не би трябвало да гледа свиня-майка, а свине за угояване, защото това е друго равнище на биосигурност. Тук имаме непознаване на закона. "
Иванов се обърна с признателност към кметовете, които са изпълнили ограниченията и предизвести тези, които не са ги изпълнили, че ще бъдат глобени административно. Глобата е от 100 до 300 лева за първо нарушаване, като сумата се удвоява при второ, до момента в който не се стигне до прокуратурата.
" Неколцина са те и са яхнали вълната на популизма, само че дано да не не помнят, че като отмине тази вълна ще се види кой е влезнал във водата гол ", сподели още Иванов в изявление за bTV.
Той посочи, че прасетата не се избиват, а умъртвяват: " " Баба Стоянка защо ги гледа - за домакински любим ли? Нали на Нова година отново ще умрат. За да не го направи тя, ще го създадат нашите сътрудници. "
По думите му протичащото се е още един образец, че не би трябвало да се гледат прасета в задните дворове.
Иванов добави, че от БАБХ правят толкоз, колкото разрешават изискванията и организацията не е самичка в тази битка. 
Междувременно стана ясно, че кметове в Пазарджишко са сменили позицията си и приканват стопаните, гледащи свине в двора си, да изколят животните, сподели материал на Нова телевизия. Причината – кметовете разбрали, че в случай че се появи чума, три години никой няма да може да гледа свине. Затова по-добре да се вземат 300 лв. на глава и да се почистят дворовете. Но хората се оплакват, че компенсацията е доста малко.
За Българска национална телевизия от свинекомплекса в Голямо Враново обявиха, че загубите им няма да бъдат покрити с предлаганото от страната. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР