Ако сега не се състави правителство, шансът да отидем на

...
Ако сега не се състави правителство, шансът да отидем на
Коментари Харесай

ДПС изрази подкрепата си за проф. Габровски, Карадайъ го поздрави за смелостта

Ако в този момент не се сформира държавно управление, шансът да отидем на избори е доста огромен. Това съобщи кандидетът за министър председател проф. Николай Габровски на среща с представители от ПГ на Движение за права и свободи. Пред тях той показва визията си за сформиране на държавно управление с първия мандат и търси поддръжка за подобен.
" Задачата, с която съм претрупан, е много тежка в тази политическа обстановка. Желанието ми е в случай че успеем да изградим екип от експерти без ярка политическа багра, които да могат да преведат България през тези сериозни месеци, с цел да избегнем влизането в нов цикъл на предварителни избори. Защото, в случай че в този момент не съставим държавно управление, има заплаха от последващи и по-следващи избори ", съобщи Габровски. 

" Бихме желали да ви поздравим с тази отговорност, която поемате в тази сериозна за страната обстановка. Бегъл взор върху вашата биография приказва, че нямате потребност от партийно-политическите противоборства, които се постановиха в нашата страна. На политическия терен би трябвало да се търси нормалността. За нас това не е непозната тематика. Нормалността за нас минава през разговора. За да има кабинет, за Движение за права и свободи нормалността е аксиома, само че с изключение на аксиомите, оттова нататък би трябвало да търсим и формулите. Затова за нас е доста значим детайл и програмата - цели, цели, в това число и професионалния състав на кабинета ", съобщи Карадайъ. 

Габровски отговори, че за момента не може да оповести персоналния състав на проектокабинета, само че той ще е формиран от специалисти, отдалечени от политическите партии. 

Очерта и целите си - законите по Плана за възобновяване и резистентност, Шенген, еврозоната, битката с корупцията. 

" Трябва да се продължи в посока работещ парламент, който даже и да си сложи единствено няколко цели, да има небосвод да ги извърши. Като жител се усещам персонално обиден, че ни отделят в обособена група за Шенген. Това е сигнал, че при нас нещо не е както би трябвало. За еврозоната, където също изпускаме периоди, за мен няма съмнение къде е нашето място и към кое семейство принадлежим. Трябва да бъдат положени всички старания. Ако влезем в цикъл на предварителни избори, вероятността за позитивен процес за еврозоната понижава фрапантно ", уточни той. 

Габровски още веднъж акцентира готовността си да търси конституционно болшинство в 48-ото Народно заседание за реализиране на правосъдната промяна. От Движение за права и свободи дефинираха тематиката като " политическа дъвка " и показаха подозрение, че партиите, които я сочат като приоритет, желаят в действителност да създадат нещо по въпроса. 

" Промените в Конситуцията и пълномощията на основния прокурор доста хора го употребяват за политическа дъвка, само че малко са хората, които вършат нещо или са създали. От Движение за права и свободи, чувайки доста политици, които употребяват понятието " промяна в правосъдната система ", с цел да се опитат Народното събрание да кадрува в правосъдната система, направихме своята част - разписахме план за промени в Конституцията и черно на бяло го предоставихме на всяка ПГ в 47-ото Народно събрание. И тези, които употребяват тематиката като политическа дъвка, по-късно видяхме техните дейности - тъкмо нула, нищо! А ние отворихме опция за разговор. Явно за някои от политическите партии е по-важно партийно-политическото експлоатиране на някои тематики, а не тяхното решение. Така че по тази тематика имаме идентични визии, въпросът е пътят да се извърви. Дали някой има предпочитание да извърви пътя, това е друга тематика ", уточни Карадайъ. 

По тематиката за Шенген той прикани да се проучват пропуските на страната през последните години. Според него са липсвали диалози, разговор и единни дейности на българските политици, институции и дипломация. 

" С честите избори, промяната на държавни управления и отводите за разговор и диалози по значимите за страната тематики, стигаме до такива обстановки, в които мъчно можем да си отговорим на някои въпроси. За проекта за възобновяване - има едни 60 милиарда, които стоят на трупчета в Брюксел и не се знае дали ще ги вземем. За да има тройка от тотото, би трябвало да пуснем фиш, а ние не сме си разписали фиша ", сподели Карадайъ. 

Той прикани за старания в посока на това евросредствата да стигнат до българските жители. Габровски посочи, че тезите на Движение за права и свободи демонстрират, че по множеството неща мислят в една посока, само че в случай че няма работещо държавно управление, няма по какъв начин да бъдат изпълнени.

По-рано през днешния ден проф. Габровски трябваше да беседва с " Продължаваме Промяната ", само че те не пристигнаха на срещата. Писмо, че няма да откликнат на поканата, изпратиха и от партия " Възраждане ". 

Вчера проф. Габровски се срещна с представители на " Демократична България " и " Българска социалистическа партия за България ", които обявиха, че няма да дадат поддръжката си за кабинет с първия мандат. Готовност за диалози заявява единствено Стефан Янев от " Български напредък ".

 
 

27 Sep 2022101505 Sep 2022124007 Апр 2022325525 Март 2022152801 Март 2022216816 Фев 20224288КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022150719 Ное 2022129608 Дек 202242024 Sep 20223273
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР