Ако се заредите с реалистични очаквания, е много по-вероятно да

...
Ако се заредите с реалистични очаквания, е много по-вероятно да
Коментари Харесай

Никой не е идеален. Защо тогава го очаквате от партньора си?

Ако се заредите с реалистични упования, е доста по-вероятно да бъдете щастливи.

Психолозите споделят, че в практиката си срещат от ден на ден хора, които са неудовлетворени от сътрудниците и връзките си като цяло заради две съществени аргументи – обществените мрежи, които основават илюзорна визия за любов; и филмите/книгите, които основават идеални модели на взаимоотношения.

Еднакво нездравословно е да потъвате в която и да е недействителна форма на живот, представяйки си, че това безусловно би трябвало да се случи и на вас. А в случай че не се случва, то сигурно сте се провалили в любовния си живот и връзката си като цяло. Следователно сте нещастни.

Истината е, че най-сигурното средство, с цел да бъдете щастливи, е да спрете да се сравнявате с другите и да не си поставяте нереалистични упования.

Самонавиването също не оказва помощ.

Когато човек се съпоставя с другите, има чувството, че всички са по-успели, по-влюбени, по-щастливи от него. Това не всеки път е правилно, да не кажем съвсем в никакъв случай. Просто в профил всичко наподобява по-лесно и по-хубаво. Освен това не очаквайте хората (дори околните ви приятели) да споделят с вас тайните от кухнята на интимния си живот.

Това предписание важи с още по-голяма мощ за обществените мрежи. Никой няма да се снима, до момента в който се кара с колегата си да вземем за пример. Не забравяйте, че в интернет виждате това, което човек е решил да показа за себе си – несъмнено, това са моментите на благополучие, към които би желал да се връща.

Вие не сте идеални, по тази причина не очаквайте това и от колегата си.

Колкото по-бързо го възприемете като човек с дефекти, само че пък се концентрирайте върху положителните му качества, толкоз по-голям късмет имате да постигнете вътрешна естетика и да бъдете щастливи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР