Ако се вярва на социолозите във Франция, изборите за президент

...
Ако се вярва на социолозите във Франция, изборите за президент
Коментари Харесай

Социолози: Макрон печели втори мандат за президент

Ако се има вяра на социолозите във Франция, изборите за президент на страната ще се трансфорат в надпрепускване с един кон.

Социологическо изследване сочи френския президент Макрон като безспорен победител на изборите във Франция през април. Засега той не е оповестил публично кандидатурата си за втори мандат.

Кандидат по дифолт, актуалният френски президент Еманюел Макрон би отнесъл 24,5% от гласовете на първи тур и 56% на балотаж, в случай че президентските избори бяха през днешния ден. Това е резултатът от последното изследване на института IFOP-Fiducial за няколко френски медии.

Макрон води безапелационно пред тройката съперници вдясно и крайнодясно Марин льо Пен, Ерик Земур и кандидатката на Републиканците Валери Пекрес, които си оспорват второто място с 15-16%. Сред левите сили леко повишаване бележат претендентът на Зелените Яник Жадо и крайнолевият Жан-Люк Меланшон, само че към този момент за никого от тях не се обрисува сериозен късмет.

Докато останалите претенденти през днешния ден показаха икономическите си стратегии пред Движението на ръководители на предприятия, Еманюел Макрон още изчаква с кандидатурата, ангажиран с украинската рецесия, която засегна и кандидат-президентската акция, отбелязва БНР, представено от Novini.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР