Ако се влага в смисъла на думата диверсификация това, че

...
Ако се влага в смисъла на думата диверсификация това, че
Коментари Харесай

Явор Куюмджиев: 80 % от газа, който тече по нашите тръби продължава да е руски

" Ако се влага в смисъла на думата диверсификация това, че имаме повече от един източник или няколко източника по разнообразни трасета- да, това е диверсификация. Вече имаме водопровод с Гърция, който ни свързва с терминали, контракт с Турция за потребление на турската мрежа. Ако обаче използваме думичката диверсифициране като отвод от един от главните снабдители, който е и най-евтин. Не купуваме непосредствено съветски газ. 80 % от газа, който тече по нашите тръби продължава да е съветски ", това съобщи пред NOVA Явор Куюмджиев, който е енергиен специалист.

" Оказа се, че можем да минем без " Газпром ". Въпреки че би трябвало да се съглася с господин Куюмджиев, че голямата част от природния газ към момента е съветски, минаваш и през доста други търговци ", показа Красимир Манов, енергиен специалист.

" Чисто географски сме диверсифицирани, въпреки, че източника на природен газ, към момента в голямото си количество, е от Русия ", добави още Манов.

„ Радваме се на пет пъти по-високи цени на газа от преди две години. Тази диверсификация, разбирайте – отвод от съветски газ официално, е 5 пъти по-скъпа за всички консуматори в Европа”, добави още Явор Куюмджиев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР