Ако се установи, че данните в този доклад са измислени

...
Ако се установи, че данните в този доклад са измислени
Коментари Харесай

Хинков с оставка в джоба заради Пирогов

" Ако се откри, че данните в този отчет са измислени от специалистите, които са писали отчета, аз ще си подам оставката ", съобщи пред Българска национална телевизия министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков.

" Ако има някакви връзки и взаимозависимости аз не ги знам, реакцията е непозволена и небалансирана - от едната страна стои един човек, в " Пирогов " са настъпили доста промени през годините, сменяни са доста шефове, това е естествен развой и внезапно се получи такава политическа реакция ", добави здравният министър.

По думите му финансовото положение на " Пирогов " не е това, което се разказва от шефа.

" Подготвил съм писмо с запитване до юристите на Министерския съвет какво да върша в този случай, защото аз съм зависещ на премиера и съм част от Министерски съвет, а не от Народното събрание. Такова решение на здравната комисия е казус, те могат да предлагат, само че не знам дали би трябвало да се съобразя с това решение като ултимативно ", разяснява проф. Хинков по отношение на решение на здравната комисия до изясняване на разногласието с " Пирогов " да се отсрочи решението за промяна на шефа.

Той акцентира, че значителното е, че има съответни нарушавания на Закона за публичните поръчки от съответно материално отговорно лице - шефът на " Пирогов ".

" Най-смущаващи са нарушаванията от страна на шефа за възлагане на 3 публични поръчки за доставка на здравна инсталация, всяка от които над 70 000 лв. без Данък добавена стойност, без това да е в съгласие с Министерството на здравеопазването, това са стопански нарушавания. Ще има инспекции и на други лечебни заведения, направен е график, за 8 месеца ще бъдат тествани съществени лечебни заведения с държавно присъединяване, не желая да загатвам имена, желая да има изненада, това не е акция, а непрекъснат, настоящ развой, инспекциите не са ориентирани към съответни шефове ", означи още проф. Христо Хинков.

Той не отхвърли разновидността да има " апетити към поста на здравния министър ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР