Ако се стремите да поддържате дома си редовно изчистен и

...
Ако се стремите да поддържате дома си редовно изчистен и
Коментари Харесай

Никога не правете ТЕЗИ неща, защото домът ви ще става все по-мръсен

Ако се стремите да поддържате дома си постоянно изчистен и поддържан, само че въпреки всичко усещате, че нещо ви липсва, може би не почиствате както би трябвало и допускате на пръв взор незначителни неточности. Може повода да се крие и в навиците ви, по тази причина през днешния ден ще разгледаме някои от тях, които попречват цялостната непорочност и искра на дома ви.

Натрупвате ненужна хартия

Тя може да е под друга форма – сметки за ток и вода, флаери, брошури, каталози, касови бележки и така нататък На първо място, те основават спомагателна неразбория и са причина за натрупването на повече прахуляк. По-добре изхвърлете тези бележки, които не са значими и нужни, или ги рециклирайте.

Оставяте мокрите си кърпи в банята
5 знака, които демонстрират, че ПРИТЕЖАВАТЕ прекалено много движимости вкъщи
Всеки ден подреждате у дома, само че ви се коства все по този начин разбъркано и мръсно? Замисляли ли сте се, че това може да се дължи на многото движимост...
Прочети повече
Не връщайте назад кърпите и халатите в банята, до момента в който не изсъхнат. Мокри те са причина за образуването на плесен в помещението.

Използвате прекалено много и разнородни препарати за разчистване

По-голямо количество препарат в множеството случаи даже не значи повече непорочност, а тъкмо противоположното. Спазвайте рекомендациите и дозите, предписани от производителя, с цел да не прекалите с количеството, което е  предпоставка за по-бързото замърсяване на дома.

Почиствате с мръсни принадлежности

Ако преди да започнете с чистенето, не сте се погрижили за чистотата на парцала, прахосмукачката, мопа и така нататък, то съвсем няма смисъл да се трудите – замърсяванията, които са останали по тези уреди и предмети, ще се разпространят още веднъж.
Трикове за бързо и елементарно разчистване на хаоса след празниците
След края на светлите празници нормално остават освен прелестни мемоари за споделени мигове с близки и другари, дарове и звън от...
Прочети повече
Използвате една забрадка за цялата баня

Един от най-лошите привички, които не забелязвате е, че употребявате единствено една забрадка или един парцал, с цел да почистите няколко пространства. Но по този метод вместо да се отървете от прахта и замърсяванията, вие единствено трансферирате мръсотията от едно място на друго.

Оставяте мръсни съдове задълго в мивката

Това е още една причина за насърчаване и разпространение на бактерии. Измивайте съдовете си в точния момент, с цел да не рискувате бактерии из цялата ви кухня.

Влизате у дома с обувки
Как да бъдем по-организирани в домакинската работа
Всяка една работа изисква проект, с цел да върви безпрепятствено. Същото се отнася и за домакинската работа. Обикновено ние я оставяме за събота и не...
Прочети повече
Ужасна неточност, която замърсява дома ви и внася в него разнообразни бактерии и микроорганизми, които могат да нанесат съществени последствия. 

Не съхранявате препаратите си вярно

В търсене сте на идеалния препарат, а когато го откриете просто го забравяте някъде из дома. Това е неточност, с цел да е всичко наред, съхранявайте препаратите си по отношение на предписанията на производителя.

Оставяте развалена храна в хладилника си 

Това може да се дължи и на обстоятелството, че не подреждате хладилника си вярно. Но никога не трябва да оставяте развалената храна задълго при останалите, защото бактериите може да се разпространят и по тях.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР