Ако се стигне до трети мандат, той ще бъде връчен

...
Ако се стигне до трети мандат, той ще бъде връчен
Коментари Харесай

Радев връчва третия мандат след Нова година, готов е за избори през март | Държавният глава изрази надежда да не се стига до този вариант

Ако се стигне до трети мандат, той ще бъде връчен след Нова година. Това разгласи президентът Румен Радев по време на консултациите си с " Демократична България ".

„ Тъй като има апели от разнообразни кръгове незабавно да връчвам мандатите, желая да кажа, че след изборите се управлявам от две съществени цели. Първата е да се направи оптималното, с цел да се сформира постоянно държавно управление, да се даде време за разговор, да се даде време на партиите да се отдалечат от нападателната предизборна изразителност и да се одобряват значими закони. Втората значима цел е по този начин да се разположат във времето консултациите и връчването на мандатите, че в случай че не се сформира кабинет – то предварителните избори да не са в най-тежкия интервал – януари и февруари. А това изисква известно закъснение. Аз си нося тази отговорност ”, акцентира президентът.

Все отново президентът изрази вяра да не се стига до връчване на трети мандат, а да се сформира постоянно държавно управление в границите на първия или втория опит. По думите му той няма да свика предварителни избори януари и февруари.

„ Можем единствено да си представим това до какво ще докара. Рискът да има още по-малка изборна интензивност е действителен. Така че третият мандат ще бъде връчен след Нова година, с цел да има избори през март. Ако партиите мощно упорстват – ние сме готови и за разновидността да вършим предизборна акция през декември и по празниците. Аз ще се съобразя и незабавно ще дам един след различен мандатите. Надявам се мощно да не се стига до трети мандат ”, сподели Радев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР