Ако се стъпвате на кантара сутрин след ставане и вечер

...
Ако се стъпвате на кантара сутрин след ставане и вечер
Коментари Харесай

Отслабваме по малко всеки ден. Къде отиват килограмите?

Ако се стъпвате на кантара заран след ставане и вечер преди лягане, несъмнено сте забелязали, че не демонстрира едно и също. Телесното ни тегло може да варира с 2,5 кг дневно, пише obekti.bg, базирайки се на Science Alert.
Повечето промени са разследване от всекидневните телесни функционалности – ястие, пиянство и вървене до тоалетната.

Около 60 % от телесното тегло на средностатистическия мъж се състои от вода, до момента в който при дамите този % варира сред 52 и 55 %. Ето за какво мъжете би трябвало да пият по 13, а дамите по 9 чаши течности всеки ден.

Според инфографиката, представена нагоре, всеки ден получаваме по близо 10 чаши вода от храната и напитките, които консумираме. Почти една чаша получаваме при разграждането и усвояването на питателните субстанции организма.

И това е забавно: Д-р Линдзи Дънкан: Забравете за хляба и захарта, в случай че ще отслабвате - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

Колко вода губим:
- 1 ч. и половина при дишането
- 0, 4 ч. от потта
- 1 ч. и половина се изпарява от кожата
- 6, 3 ч. от урината
- 0, 85 ч. от изпражненията

Ако получите хранително отравяне с тежко повръщане и диария, да вземем за пример, можете да загубите до галон (3,8 л.) вода дневно. Така тежестта ви може да спадне още повече, преди да възстановите течностите в организма – с 3, 8 кг.

Но това ежедневно съмнение в тежестта е изцяло обикновено и таман по тази причина няма причина да се тревожите, в случай че кантарът от време на време демонстрира с по някой кг повече.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР