Ако се срути правителството, ако се разпадне парламентът, ще си

...
Ако се срути правителството, ако се разпадне парламентът, ще си
Коментари Харесай

Денков: Преговорите ще отнемат повече от два дни

Ако се срути държавното управление, в случай че се разпадне Народното събрание, ще си останем в същата обстановка, в която бяхме преди девет месеца. Само да сменим законите не е задоволително.

Това съобщи министър председателят Николай Денков по време на присъединяване си в парламентарния блиц надзор.

По-късно, Денков даде и конференция за публицистите в Народното събрание.

Още не се е състоял диалогът с Мария Габриел за оценката на министрите, съобщи той по повод предстоящата ротация в държавното управление. Подчерта, че чака това да се случи през идващите няколко дни. 

" И двете страни са сложили документи, които могат да послужат за основа на договаряния, би трябвало да се влезе в развой на договаряния. Нямам подозрение, че това ще отнеме повече от два дни, тъй че се надявам този интервал да бъде обезпечен, с цел да може преговорните екипи да прегледат двата документ, къде има единодушие и дали имат време да уточняват текстове. Тогава ще забележим какъв ще бъде крайният резултат. Имайте самообладание, би трябвало да минем през този развой на договаряния ", разяснява Денков.

Министър-председатeлят напомни, че неговата оценка за свършеното по министерства и ресори е подготвена, само че няма да разяснява имена на министри, преди да го разиска с вицепремиера Габриел.  " Няма нищо трагично, разговорът с Мария Габриел е добър ", съобщи.

Денков още един път уточни, че следва да подаде оставка, според поетия ангажимент, когато постоянното държавно управление беше определено на 6 юни м. година Тоест - на 6 март. Това ще го направи министър председател в оставка с кабинет в оставкаq до момента в който не стане ясно ще има ли съгласие с ГЕРБ. И през днешния ден Бойко Борисов даде поръчка, че занапред на 5 март ще показа предлагания от партията му общ документ - съдружно съглашение.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР