Ако се приемат предложенията на Валери Симеонов за хазарта, у

...
Ако се приемат предложенията на Валери Симеонов за хазарта, у
Коментари Харесай

Експерт: Ако се приемат предложенията на В. Симеонов, у нас ще има нелегален хазарт

Ако се одобряват предложенията на Валери Симеонов за хазарта, у нас ще затворят над 600 казина. Освен това в България ще има незаконен хазарт. Това сподели по Нова тв Ангел Ирибозов, ръководител на УС на Българската Търговска Асоциация на Производителите и Организаторите от Игралната Индустрия (БТАПОИИ).
„ Забраните не водят до нищо “, сподели Ирибозов. Според него ще има огромно приключване на парични средства и престъпният свят може да завземе пазара. Пример за сходно нещо са Украйна и Русия, разкри Ирибозов.

" Не вярвайте, че тези, които играят в София, ще отидат да играят по морето. Те биха отишли в прилежащи страни. Биха отишли в Пирот - ще похапнат и поиграят там. Това води до приключване на средства, тъй като този проблем съществува ", счита ръководителят на УС на БТАПОИИ.

„ В България няма незаконен
хазарт сега “, съобщи още той. А по отношение на предложенията хазартът да е тип допълваща туристическа услуга, Ирибозов изясни, че това се прави с виновна политика. Според него текстовете на Валери Симеонов са лобистки. " Това може да докара до централизация на този бизнес в избран кръг лица, притежатели на първокласни хотели. Такъв вид хазарт, който е допълваща туристическа услуга, се прави с виновна и интегрирана междуинституционална политика.

Тук би трябвало да бъдат намесени ползите на страната, на Министерство на финансите. Бюджетът ще промени вреди от тези промени. Към момента налозите, които игралната промишленост заплаща, са над 230 милиона лв. годишно. Това измерено към корпоративните налози е към 10 %. Постепенно тези доходи ще стартират да понижават. Това ще се отрази и на производителите на игрално съоръжение. Нито един уредник на
хазартни игри няма да си купи игрално оборудване, в случай че се одобри този закон. Това значи на следващия ден всичко да бъде изведено на улицата и този бранш да бъде пропуснат ", разясни Ангел Ирибозов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР