Ако се появи пропрезидентска партия, е възможно тя да помете

...
Ако се появи пропрезидентска партия, е възможно тя да помете
Коментари Харесай

Кольо Колев: Президентска партия може да помете политическия пейзаж

Ако се появи пропрезидентска партия, е допустимо тя да опустоши политическия пейзаж. Това сподели за седмичното обзорно предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ шефът на социологическата организация „ Медиана “ Кольо Колев за свалянето на политическото доверие на държавното управление от страната на президента и реакциите по-късно.

С изявлението си президента се нарежда във връзка с властта и дефинира разграничителните линии сред себе си и ръководещите.

Според Колев ГЕРБ не задейства процедура по импийчмънт, с цел да не героизира президента и с цел да не срине престижа си. Освен това ръководещите няма да позволен обединяване на опозициите – лявата и дясната. Необходима е нова политическа групировка, вън от лявото и дясното, която да успее да реализира обединяването на опозициите, сподели още той.

„ Не единствено има място, а има голяма ниша за това. Видно е, без значение от растящото съмнение, скепсис и омерзение от ръководството на ГЕРБ, главната опозиционна партия не може да се съобщи като ясна опция. Очевидно обществото търси нещо друго. Това е голямата ниша, която съществува и скоро ще бъде запълнена. Възможни са предварителни избори, на които да следим повече от една различни политически обединения “, сподели той.

Според Кольо Колев е допустима появяването на нови политически субекти, които да трансформират политическия пейзаж и развиването на България в идващите години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР