Ако се научите да правите разлика между емоционалния и истинския

...
Ако се научите да правите разлика между емоционалния и истинския
Коментари Харесай

Единственият правилен път към идеалното тегло

Ако се научите да вършиме разлика сред прочувствения и същинския апетит, в никакъв случай няма да имате проблеми с тежестта. Хипнотерапевтът Жаклин Хърст споделя по какъв начин.

„ Ако се храним единствено тогава, когато сме физически гладни, ще е невероятно да напълнеем ”, споделя клиничният хипнотерапевт пред „ Дейли Телеграф ”. „ Ако към този момент имаме проблеми с тежестта, храненето единствено при физически апетит ще смъкна килограмите ”, дава обещание тя.

Повечето от това, което слагаме в устата си, отива там ей по този начин, без да мислим. Хърст учи клиентите си да ядат „ премислено ”. „ Трябва добре да се вслушваме в гласа на тялото си и да се храним интуитивно – т.е., да се върнем към естествения табиет да ядем при същински апетит, а не съгласно настроението си. Единственото, което би трябвало да извършите, е да се научите да се доверявате на инстинктите си. ”

„ Много хора неправилно си мислят, че в случай че стартират да наблюдават реакциите на тялото си по през целия ден, ще прекарат деня в буркана с бисквитите. Всъщност истината е тъкмо противоположната. Да ядеш, управителен от мозъка на физическите си инстинкти, вместо от прочувствените си реакции, е най-естественото нещо на света. Освен това прочувственото ястие в никакъв случай не насища – постоянно ви се желае още и още. А в случай че гладът не е казусът, то и храната не е решението ”, споделя Хърст.

Тя обаче признава, че с цел да се научим да ядем интуитивно, ни е належащо доста самообладание, време и старания. „ Трудно е да се пренастроиш още веднъж към естествените ритми на тялото си. Особено в случай че си бил на диета ”, счита тя. „ Диетите ни тласкат в противоположната посока и ни карат да губим връзка с естествения език на телата ни, тъй като непрекъснато се борим да не обръщаме внимание на тези естествени сигнали. ”

Научете се да разпознавате по кое време хапвате по прочувствени аргументи. „ Обикновено това е реакция ”, изяснява Хърст. „ Дали на ограничаваща диета, дали на избрана обстановка, или на настройката „ Щом съм почнала, за какво да не го доям? ”

„ Хапваме прочувствено, когато се усещаме изтощени, ядосани, уплашени, самотни или даже отегчени. Буквално ядем възприятията си. Запитайте се обаче „ Какво тъкмо се пробвам да управлявам? ”

„ Физически апетит е единствено когато го усещате ясно и изрично в стомаха си – или коремчето ви къркори, или главата ви стартира да се мае, не можете да се концентрирайте, чувствате се леко слаби ”, изяснява Хърст. „ Единственият случай, когато храната е решението на нещо, е гладът. И точка. ” 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР