Ако се интересувате от живота на батерията на телефона си

...
Ако се интересувате от живота на батерията на телефона си
Коментари Харесай

Не зареждайте на 100% телефона си, ако сте с Android

Ако се интересувате от живота на батерията на телефона си и желаете да употребявате максимума от него, не сте сами.

Проучване, извършено от USA Today, сочи, че продължителността на живота на батерията е измежду най-важните критерии за потребителите на смарт телефони Android.

Добрата вест е, че има доста способи, по които да подобрите този индикатор в кратковременен проект. Днес обаче ще се фокусираме върху нещо друго - върху най-важните фактори, които въздействат върху живота на батерията.

Има директна връзка сред продължителността на живота на батерията и пътите, в които я презареждате. Заложено е несъмнено количество цикли, в които можете да вдигнете заряда от 0 до 100%. Колкото по-пълни презареждащи ципли осъществите, толкоз по-бързо батерията ще се разгради, написа slashgear.com.

Повечето литиево-йонни акумулатори имат сред 400 и 500 цикъла на зареждане.

Един нов телефон, изключително от най-модерните, не е изключително “приятелски настроен”, когато става дума за сменяне на батерията. Затова, в случай че желаете да удължите живота на батерията, предпазвайки я от деградация, предлагаме да не я презареждате всякога до 100%.

Кой е най-хубавият метод на презареждане?

Следете равнището на заряда. Производителите на Android телефони, като Samsung, споделят, че потребителите би трябвало да поддържат заряда към 50% или малко над този индикатор, написа profit.bg. Някои по-нови модели на марката имат функционалност, която лимитира зареждането на батерията до най-много 85%.

Някои нови Android устройства, да вземем за пример Гугъл Pixel, вършат една крачка напред. Те разрешават на потребителите да запазят живота на батерията, без да се изискват старания. Гугъл Pixel автоматизирано слага ограничаване на зареждането до 80% от оптималния потенциал в случаите, когато потребителят по едно и също време играе на телефона и го презарежда.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР